Sverige
Privatperson Logga in

Elevhälsa

Skolan ska främja elevernas hälsa och lärande. Hälsa och lärande förutsätter varandra. Elevhälsan är därför ett viktigt ansvar för alla som arbetar i skolan. Hos oss hittar du allt du behöver för din kompetensutveckling inom elevhälsa – både böcker och seminarier.

Böcker om elevhälsa

På Studentlitteratur har vi flertalet titlar inom elevhälsa som du kan använda för din egen kompetensutveckling eller tillsammans med dina kollegor.

Seminarier och utbildningar inom elevhälsa

Vi erbjuder utbildningar och seminarier som svara mot aktuella kompetensutvecklingsbehov för dig som verksam. Våra produkter grundar sig på aktuell forskning förmedlad på ett inspirerande och verksamhetsnära sätt. Här möts vardag och vetenskap.

Aktuella titlar

Ensidig forskning om autism och adhd påverkar flickor negativt

Forskningen på flickor med autism och adhd har länge släpat efter, vilket ofta har lett till sena diagnoser och att flickors mående inte tagits på allvar. Maria Bühler, leg. psykolog och specialiserad inom neuropsykologi, har nyligen skrivit boken Flickor med autism och adhd – En guidebok för föräldrar och professionella med syfte att öka kunskapen och nå ut med forskningen på ett lättillgängligt sätt.

Maria Bühler gästar

Lyssna på när Maria Bühler gästade podden David och Bo pratar pedagogik. I avsnittet pratar David med psykologen Maria Bühler om hennes bok Flickor med autism och adhd – En guidebok för föräldrar och professionella.

Tre snabba frågor till..

Ann-Marie Markström och Ann-Charlotte Münger, författarna bakom boken Lyssna, reagera och agera

Boken Lyssna reagera och agera, bygger på ett forskningsprojekt som handlade om hur förskolans och skolans personal identifierar och responderar på våld inom familjen. Läs mer om varför bokens skrevs och vad författarna vill att läsarna ska ta med sig efter att ha läst boken. 

Läs intervjun

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer