Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Tre snabba frågor till Tobias Rasmussen och Oscar Strömberg

Varför valde ni att skriva en bok om färdighetsträning?

Barn med autism lär sig inte saker på samma sätt som andra barn inom kommunikation och samspel. Alla barn förtjänar att omgivningen stödjer dem att utveckla kommunikation och färdigheter som gör vardagen mer begriplig. I vårt arbete har vi saknat svensk litteratur som beskriver hur detta kan gå till och därför skrev vi denna bok. Den färdighetsträning vi beskriver är den som har störst stöd i forskning och därmed bäst chanser att hjälpa barn med autism.

Vad är viktigt att tänka på när man jobbar med små barn med autism?

Både barn med autism och deras familjer löper ökad risk för stress och psykisk ohälsa. Det är viktigt att visa förståelse för de extra utmaningar som hela familjen står inför. I detta ingår att dels att hjälpa till att öka trivseln i vardagen, dels att hjälpa föräldrar att både uppskatta sitt barn som de är och hjälpa dem att skapa utveckling utifrån barnets förutsättningar. Se till att färdighetsträningen blir lekfull och givande, både för föräldrar och barn. Då kan insatserna både leda till utveckling och minska stress.

Hur har boken tagits emot?

Vi skrev boken riktad till handledare kring insatser, som till exempel specialpedagoger, logopeder och psykologer inom elevhälsa och habilitering. Vi har sedan fått feedback från både föräldrar och professionella att boken upplevs som pedagogisk, konkret och lätt att förstå. Det glädjer oss, då vi tror att det är lättare att utföra färdighetsträningen om boken upplevs som lättförståelig. Att även föräldrar verkar kunna använda den på egen hand ökar också chansen att den hjälper fler barn med autism att bli trygga, lyckliga och självständiga.