Sverige
Privatperson Logga in
Aktiva filter (0)
  • Kategori (6)

Kurslitteratur

Hitta kurslitteratur för studier inom universitet och högskola

Sveriges Lag 2021

Håll dig uppdaterad med den nya upplagan av den svarta lagboken. Lättöverskådlig, pedagogisk och användarvänlig med flera olika sökregister.

Läs mer

Sociologi - ny upplaga

Sociologi är en av de ledande introduktionsböckerna till ämnet sociologi och har i över 30 års tid lästs av tusentals studenter över hela världen. Boken väver samman en internationell överblick över dagens samhällen med en gedigen genomgång av disciplinens teoretiska huvuddrag. Boken ger en klar och överskådlig introduktion till sociologin som ämne och visar hur viktigt det är att ha en förståelse för hur samhället fungerar för att man som individ ska kunna engagera sig i centrala samhällsfrågor.

Modersmål, minoriteter och mångfald

Denna antologi riktar ljuset mot språkets betydelse i lärande med moders­mål och minoriteter i blickfånget. Såväl modersmålsstöd i förskolan som modersmålsämnet i skolan diskuteras i syfte att ge djup kunskap om modersmålsundervisningens kulturella, sociala och politiska dimensioner.

Arkitektens handbok 2021

Under tretton år har nu Arkitektens handbok stegvis utökats, förfinats och fångat upp förändringar i regelverk och omvärld. Och kompletterats med nya saker som våra läsare har saknat. 2021 års upplaga innehåller nya avsnitt om solceller, avlopp, dörrslagning och ritning på den ytsnåla spartrappan. Vi har också fångat upp några små, men viktiga, förändringar av reglerna för de så kallade attefallshusen.

Solceller bland nyheterna i Arkitektens handbok

– När vi ska bli fossilfria är det nödvändigt att utveckla sol och vind som energikällor. Om solcellerna är med tidigt i planeringen, som en designförutsättning, kan det bli riktigt bra. Till och med förnya arkitekturen, säger Anders Bodin, en av författarna till Arkitektens handbok 2021.

Vill du bli författare?

Söker du ett förlag till din bokidé? Kontakta gärna någon av våra förläggare så berättar vi mer om dina möjligheter. 

Nyhetsbrev

Låt dig inspireras du också. Prenumerera på ett eller flera av våra nyhetsbrev och ta del av nya böcker och utbildningar, inspiration till din undervisning och särskilda erbjudanden - före alla andra. 

show filters

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer