Näring för nyfikna

Välkommen till Förskoleforum – Sveriges största kompetensutvecklingsforum för all personal inom förskolan. Här kan du ta del av forskning, idéer och inspiration precis när du behöver det – snabbt och enkelt.

Vår idé är lättillgänglig information baserad på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. På Förskoleforum får du tillgång till fler än 2 000 artiklar inom ett trettiotal olika ämnen som täcker de mål och riktlinjer som finns i förskolans läroplan.

Inspireras till nya idéer och arbetssätt

På Förskoleforum kan du inspireras till nya arbetssätt, läsa om aktiviteter som kan användas direkt i barngruppen och ta del av en mängd mallar och verktyg som underlättar arbetet inom förskolan. Här kan du även enkelt dela med dig av innehåll som du vill att dina kollegor ska ta del av.

 

Förskoleforum för dig som pedagog

  • Dela med dig av intressanta artiklar till dina kollegor
  • Få idéer och tips på aktiviteter till din barngrupp
  • Ta del av praktiska och arbetsbesparande mallar och verktyg

Förskoleforum för dig som rektor

  • Få stöd i din och dina medarbetares kompetensutveckling
  • Dela med dig av intressanta och vetenskapligt grundade artiklar till dina medarbetare
  • Ta del av praktiska och arbetsbesparande mallar och verktyg

Vi abonnerar på Förskoleforum och är otroligt nöjda med det. Alla artiklar och reportage är lättlästa och anpassade för mobila enheter som läsplatta.

Ali Niknejad Pour

Rektor Angered, Göteborgs stad

Kostnadsfria webinarier

Som kund hos Förskoleforum kan du anmäla dig och dina kollegor till höstterminens kostnadsfria 2-i-1-webinarier där du får information om Förskoleforum och ett kortare seminarium med en av våra föreläsare. Under webinariet kan du även ställa frågor live till föreläsarna och delta i omröstningar relaterade till ämnet.

Fortsatt trygga barn under coronapandemin

Coronapandemin fortsätter att påverka förskolans verksamhet. Även om barn och vuxna är kvar på sina vanliga avdelningar är det ändå inte som det brukar. Anna Hellberg berättar om hur pedagoger kan få barn att känna trygghet i förskolan.

Superkompisar – Kooperativt lärande i förskolan

Att arbeta med Superkompisar är ett sätt att skapa inkluderande samspelsmiljöer där alla barn kan hitta lekmöjligheter, där de kan utveckla sin sociala förmåga och stärka varandra som individer.

Greenscreen med barnen i förskolan

Greenscreen – ett verktyg som väcker nyfikenhet kring digital teknik och som ger upphov till många spännande samtal kring film och bilder: Vad är på riktigt? Kan man simma i ett litet akvarium?

Barnlitteratur om FN:s barnkonvention

Maria Heimer tipsar om barnlitteratur på temat barnkonventionen. Tipsen utgår från såväl flera artiklar som specifika artiklar i barnkonventionen. Titlarna är valda utifrån att de ska kunna utmana barnens tankevärld och inspirera till samtal.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer