Sverige
Privatperson Logga in

Digitala utbildningspaket

I våra digitala utbildningspaket ingår filmer, för- och efterarbete i form av läsning, diskussions- och reflektionsfrågor samt uppgifter att pröva i den egna verksamheten.

Möjligheten att arbeta med materialet vid lämpliga tillfällen och i egen takt möjliggör en flexibel kompetensutveckling. 

Ett undervisande förhållningssätt

Tre snabba frågor med Ann S. Pihlgen

Ett undervisande förhållningssätt innebär att förskollärare och förskolepersonal har ett lärandefokus i aktiviteter med barnen. Förhållningssättet bör finnas i såväl planerade pedagogiska aktiviteter som när personalen fångar barnens spontana händelser och upplevelser som lärandetillfällen i flykten.
Läs mer

Traumamedvetenhet i förskolan

– Barn som varit eller är utsatta för svåra påfrestningar, har vi i förskolan inte haft så mycket teoretisk kunskap att luta oss tillbaka på när vi väljer vilka metoder och förhållningssätt vi ska använda, säger Anna Hellberg Björklund. Det tomrummet vill boken Traumamedvetenhet i förskolan med tillhörande utbildning hjälpa till att fylla.

Barnens rätt börjar i förskolan

Redan som tonåring hade Fanny Davidsson ett stort intresse för mänskliga rättigheter i allmänhet och barnkonventionen i synnerhet. De senaste åren har hon fokuserat alldeles särskilt på våra allra minsta medborgare. Med lekfullhet och konkreta exempel vill Fanny sätta barnens rättigheter i fokus på Sveriges förskolor.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer