Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

3 snabba frågor till Håkan Martinsson och Anders Parment

Er bok Marknadsföring för yrkeshögskolan är ett läromedel för yrkeshögskolans kurser i marknadsföring, vad är det som gör att boken lämpar sig väl för dessa kurser?

Marknadsföring för yrkeshögskolan är från grunden skräddarsydd för YH, med dess inriktning på tydliga yrkesroller och yrkesinriktningar. Boken innehåller alla grundläggande teorier och modeller, dessutom ett stort antal övningar och uppgifter för att förstå hur marknadsföring används i praktiken inom alla de yrkesroller där marknadsföring är centralt.

Hur har marknadsföringen och dess betydelse för företags möjlighet att skapa konkurrensfördelar och lönsamhet utvecklats under de senaste åren?

Framförallt har det blivit svårare! Fler erbjudanden, fler kommunikationskanaler och höga kundkrav. Digitaliseringen driver på konkurrensen, samtidigt förväntar sig olika aktörer att företag har hållbara erbjudanden. Det här gäller både stora och små företag i olika branscher.

Vad vill ni att läsarna ska ta med sig för tankar eller lärdomar efter att ha läst boken?

Marknadsföring är både nödvändigt och roligt! Det är så mycket mer än många tror, det handlar om att få hela företaget att tänka från kundens perspektiv och samtidigt ligga ett steg före kunden och konkurrenterna. De som förstår vad som händer i omvärlden kan lyckas och då hjälper de verktyg, modeller och exempel från olika företag och branscher som boken är fylld av.

Nyfiken på författarna?

Håkan Martinsson är civilingenjör och ekonom och arbetar som lärare inom yrkeshögskolan. Han har i många år utformat kurser och utbildningar samt utfört konsultuppdrag åt företag. Håkan har skrivit flera läromedel inom bland annat logistik.

Anders Parment är verksam som forskare och universitetslektor vid Stockholms universitet. Han är även prisbelönt och uppskattad föreläsare och rådgivare till företag, regioner, landsting, kommuner, föreningar och politiska partier.