Sverige
Privatperson Logga in

Om Studentlitteratur

Vi på Studentlitteratur vill förbättra lärandet och skapa resultat för elever, studenter, lärare och andra yrkesverksamma. Oavsett form och förpackning är idén alltid densamma. Allt vi gör bygger på vetenskaplig grund, beprövad erfarenhet och målgruppsanpassade pedagogiska upplägg och metoder. Det är därför vi är Sveriges ledande utbildningsförlag.

Elever som arbetar med digitala läromedel

Läromedel för alla åldrar

Studentlitteratur skapar innovativa och pedagogiskt genomtänkta läromedel med vilka både lärare och elever kan växa. Vår samverkan med skolor, såväl lärare som elever, är kärnan i vår verksamhet och i varje enskilt läromedel. 

Lättläst för alla åldrar

Nypon och Vilja förlag är en del av Studentlitteratur som ger ut lättläst litteratur, böcker och material, för alla åldrar. För att bidra till läsförståelse och språkutveckling för alla samarbetar vi med specialpedagoger, litteraturpedagoger, logopeder, skolbibliotekarier, lärare, språkforskare och många fler. 

Kurslitteratur förankrad i forskarvärlden

Studentlitteraturs kurslitteratur vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och produceras i nära samverkan med landets lärosäten. Tillsammans tillgodoser vi dagens och morgondagens behov och gör aktuell forskning tillgänglig för studenter på ett pedagogiskt sätt.

Kompetensutveckling för yrkesverksamma

Kompetensutveckling som vilar på vetenskaplig grund för utvalda professioner är ett prioriterat arbetsområde för oss. Vi tar fram och anpassar facklitteratur, digitala informationstjänster och utbildningar för specifika yrkesroller såsom exempelvis skolledare, lärare i förskola och skola och yrkesverksamma inom samhällsbyggnad och arkitektur.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer