Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Organisation och ledning

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande förlagsgrupp för skola, universitet och kompetensutveckling av yrkesverksamma och med Nypon och Vilja förlag är vi nu även störst på lättläst.

Studentlitteratur AB

Studentlitteratur AB är moderföretaget i Studentlitteraturkoncernen med våra 164 medarbetare och med en utgivning på 6000 titlar. Företaget är indelat i två förlag:

  • Läromedel och lättläst,
  • Kurslitteratur och kompetensutveckling.

Som organisation är vi kundorienterade, vi utgår från kundernas behov. Vi har en förlagsstyrd och författarstyrd utgivning. Beslut ska utgå från fakta. Vi har en platt organisation, med få befattningsnivåer.

Studentlitteraturs organisationsschema (pdf)

Nypon och Vilja förlag

Nypon och Vilja förlag är en del av Studentlitteratur men på samma gång två fristående och starka varumärken inom lättläst. Genom Nypon och Vilja förlag ger vi ut lättläst litteratur för barn, ungdomar och vuxna.

Läs mer om Nypon och Vilja förlag

Iustus 

Iustus är ett förlag med inriktning på juridisk litteratur inom tre områden: kurslitteratur, vetenskap samt litteratur för praktiserande jurister. 

Förlaget har ett komplett erbjudande av kursböcker för juristutbildningar på universitet och högskolor samt andra utbildningar med inslag av juridik. Författarna är experter inom skilda juridiska områden och omfattar lärare på juridiska institutioner, men också praktiker.

Iustus ägs till 75% av Studentlitteratur AB samt till 25% av Juridiska föreningen i Uppsala.

Läs mer om Iustus

Studentlitteraturs ledningsgrupp

Stefan Persson, VD
Celina Sari Segerlund, HR-chef 
Lotta Johnsson, Ekonomichef
Per Stewart, IT-chef 
Malin Jansson, Marknads- och försäljningschef
Åsa Sandberg, Förlagschef Läromedel och lättläst
Ronny Pettersson, Förlagschef Kurslitteratur
Marie Hellström Schmidt, Redaktion och produktion
Henrik Stendahl, Digital utveckling

Kontakta Studentlitteraturs ledning

Styrelse

Göran Carlsson, civilekonom. Styrelseordförande sedan 2016. Yrkesverksam som auktoriserad revisor under åren 1982 till 2015. Övriga uppdrag: styrelseordförande i Bratt Sverige AB.

Gunilla Bratt, tekn.dr. Ordinarie ledamot sedan 1989. Övriga uppdrag: Styrelseordförande i Bratt International AB. Styrelseledamot i Bratt Sverige AB.

Kristina Edler, fil.kand. i handelsrätt. Ordinarie ledamot sedan 1997. Övriga uppdrag: Styrelseledamot i Bratt International AB, Bratt Sverige AB och Biabana Ltd.

Micael Edler, civilingenjör. Ordinarie ledamot sedan 1998. Övriga uppdrag: Styrelseordförande i Resort Investors AB, Biabana Ltd och African Nuts & Seeds AB. Styrelseledamot i Bratt Sverige AB och Atsoko International AB. VD i Bratt International AB.

Jerker Fransson, jur.kand., bolagsjurist, styrelsens sekreterare.

Luan Haliti, lagerarbetare, personalrepresentant för GS. Ordinarie ledamot sedan 2021.

Jan Isaksson Sjögren, fil.kand., redaktör, personalrepresentant för Unionen.

Matz Nilsson, förbundsordförande för Sveriges Skolledarförbund. Ordinarie ledamot sedan 2014.

Stefan Persson, fil.dr, VD. Ordinarie ledamot sedan 1997. Övriga uppdrag: VD i Bratt Sverige AB, ordförande för Läromedelsföretagen, ordförande för Iustus förlag.

Johan Sahlin, fil.dr, redaktör, personalrepresentant för Saco.

Mette Sandoff, professor i offentlig förvaltning på Göteborgs universitet (GU) och sedan juli 2023 vicerektor för campusutveckling och internationalisering.

Ägare – Bratt International

Studentlitteraturkoncernen ägs av det familjeägda företaget Bratt International som äger och investerar i verksamheter i Skandinavien och Afrika.