Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Vad var det som gjorde att ni bestämde er för att börja använda Krumelurkul? 

Vad som slog mig först när jag tittade lite närmare på Krumelurkul var upplägget med fakta­texter kopplade till berättelsen och att den var så elevnära. Något jag sökt efter länge. Man får följa två barn som ska börja ettan, deras olika familjer, grannar, skola mm. Jag tyckte också det lät kul med ”cliffhangern” som utlovades. Nu när jag använt materialet några månader kan jag säga att igenkänningsfaktorn är på topp och vi är väldigt nyfikna på vad som ska hända i nästa kapitel.  

Hur stöttar lärarpaketet läraren? 

Krumelurkul är allomfattande. Jag som lärare behöver inte uppfinna hjulet och leta efter extramaterial som tar massor av tid. I materialet finns uppslag om aktiviteter som lätt kan organiseras i klassrummet eller utomhus och som återkommer efter två kapitel, då med nya aktiviteter. Flera av aktiviteterna är också kopplade till kopieringsunderlag. Varje kapitel har en planering för hur man kan lägga upp sin undervisning och med tydliga mål med arbetet.

Vilket är ditt bästa tips till andra lärare som använder Krumelurkul

Krumelurkul är ett gediget material med många övningar och mycket tips och idéer. Jättebra, MEN det betyder inte att du måste göra ALLT! Få inte panik över att du inte hinner med. Plocka istället det som du känner att din elevgrupp får störst nytta och utveckling av. 

Ett annat tips är alla bra övningar som presenteras i lärarhandledningen under uppslaget aktiviteter. Där finns KL-strukturer, språkutvecklande aktiviteter, multimodala arbetssätt och utomhusuppgifter. Dessa kan du även använda i andra ämnen – matte, NO, SO. Byt bara ut innehållet! Superbra, eller hur?! 

Läs mer om serien Krumelurkul