Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Vem är Cécile Tartar?

Cécile Tartar har undervisat i svenska och svenska som andraspråk i 20 år. Hon är en mycket engagerad och uppskattad lärare som har skrivit flera läromedel, bland annat Språket – grunden till din framtid (medförfattare: Marie-Elen Osbeck) som snabbt blivit oerhört populär bland annat i svenska som andraspråk på grundvux. Nyligen gav Cécile ut Glömda sagor, en språklig skattkista för de som vill utveckla sitt ordförråd, sina grammatikkunskaper och sin förmåga att läsa och förstå texter.  

– Genom språket har vi möjlighet att påverka, göra vår stämma hörd och få våra ord lästa. Den röda tråden i mina läromedel är den genomgående ambitionen att rusta eleverna med en språklig säkerhet och medvetenhet. Med god träning kan språket öppna dörrar till nya domäner och bli en väg in i framtiden. 

Cécile började skriva läromedel i svenska som andraspråk när hon efter ett par år i läraryrket insåg att hon saknade en komplett kursbok för elever på grundläggande vuxenutbildning. 

Språket – grunden till din framtid är omfattande och innehåller en stor variation av texter och ämnen. Läromedlet täcker samtliga delkurser i svenska eller svenska som andraspråk på grundvux. Boken kan också användas som en uppslagsbok; om man behöver veta hur man skriver i olika genrer, eller om man vill ha grammatiska förklaringar. 

Sedan år 2002 har Cécile arbetat dels på komvux med grundläggande svenska och svenska som andraspråk, dels på sfi. Numera leder hon kurser i svenska som främmande språk från nybörjar- till gymnasienivå på Folkuniversitetet.  

Cécile är uppvuxen i Frankrike och kom till Sverige år 1997 som 20-åring. Hon lärde sig det svenska språket från grunden och utbildade sig därefter vid Lunds universitet till gymnasielärare i franska, svenska och svenska som andraspråk.  

Det är lätt att dras med i Céciles sprudlande glädje för språk och språkinlärning. Att lära sig ett språk i vuxen ålder är roligt och det vill Cécile förmedla vidare till sina elever. Men, att lära sig ett nytt språk kräver också mycket arbete och övning. Därför har hon sett till att hennes läromedel innehåller många möjligheter till repetition och extra träning. 

– I Språket – grunden till din framtid finns till exempel ett stort antal grammatiska övningar, samt tester för varje kapitel så att man kan öva och öva och öva.  

Cécile tycker att det är väldigt spännande och givande att arbeta som läromedelsförfattare. Det som driver henne är viljan att ge eleverna ett läromedel som kan ge dem rätt hjälp och en skjuts i deras arbete med att lära sig sitt andraspråk.  

– Jag har ju själv lärt mig svenska som ett andraspråk. Jag vet att det är tufft, men med bra förutsättningar har man stora chanser att nå sina mål! 

Bild: Mats Jönsson