Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

3 snabba frågor till Anders Pihlsgård & Håkan Martinsson 

Vad är nytt i den andra upplagan av er bok Ekonomi för yrkeshögskolan?

I den andra upplagan har vi uppdaterat en del faktauppgifter som exempelvis lägsta kapital i ett privat aktiebolag som förändrats sedan boken skrevs. Samtidigt har vi passat på att rätta småfel. I uppgiftsboken har framförallt facit rättats så att det nu är felfritt. Även några uppgifter har justerats så att de blivit tydligare eller enklare att lösa.

Vad är det som gör att boken lämpar sig väl för kurser i företagsekonomi på yrkeshögskolan?

Boken är skriven och särskilt anpassad för yrkeshögskolans kurser i företagsekonomi och liknande kursbenämningar för företagsekonomikurser. Allmänna företagsekonomiböcker både för högskolan och gymnasiet har ett annat och bredare innehåll än i yrkeshögskolans kurser och passar därför dåligt för yrkeshögskolan. Vi gick därför igenom ett stort antal kursplaner innan vi skrev boken och lade innehållet i boken så att den matchade det som kursplanerna tog upp. Sedan ska boken ge utrymme för en personlig anpassning av innehållet i en kurs och då behövs mycket extramaterial som finns i boken.

Vilka tankar eller lärdomar vill ni att läsarna ska ta med sig efter att ha läst boken?

Tanken är att läsarna ska få med sig konkreta verktyg att använda i sin yrkesverksamhet vare sig de själva ska driva företag eller om de ska vara anställda. Läsaren får både en företagsekonomisk överblick med en förståelse för företagets ekonomi och en handlingsförmåga att själv kunna agera och fatta beslut, vilket blir resultatet av att ha läst denna bok.

Nyfiken på författarna?

Anders Pihlsgård är civilekonom och utbildningskonsult samt lärare med mångårig erfarenhet både från företagsinterna utbildningar och från yrkeshögskolan. Han har tidigare varit affärsutvecklare och chef i konsultbranschen. Anders har skrivit ett stort antal läromedel i ekonomi och marknadsföring.

Håkan Martinsson är civilingenjör och ekonom och arbetar som lärare inom yrkeshögskolan. Han har i många år utformat kurser och utbildningar samt utfört konsultuppdrag åt företag. Håkan har skrivit flera läromedel inom bland annat logistik.