Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Heltäckande klassiker får ny aktualitet

Det låter som ett omöjligt uppdrag att i en enda lärobok få med allt som är relevant i ämnet, särskilt om den också ska vara lättläst och  överblickbar. Barnmedicin har blivit en klassiker just för att den lyckas med det. Nu är det dags för den femte, uppdaterade upplagan.

– Första upplagan från 1999 präglades av det fascinerande i att pediatriken är både generell och specialiserad. Så är det fortfarande, men under de senaste 20 åren har givetvis barnens situation i familj, samhälle och inom sjukvården förändrats, säger Katarina Hanseus. Hon, Mikael Norman och Martin Jägervall, alla barnläkare, har varit redaktörer för den nya upplagan och sammanställt 50 kapitel med bidrag från 70 av landets mest framstående experter inom området.

– Förutom det spännande och utmanande arbetet tillsammans med de kunniga författarna har nog det allra mest givande för oss tre varit att vi breddat vårt eget barnmedicinska kunnande, säger Martin Jägervall.

Sedan de tidigare upplagorna har forskning och framsteg inom bl.a.  fostermedicin, neonatalvård, barnkirurgi, transplantation, cancer och medfödda metabola sjukdomar gjort att allt fler barn som tidigare inte kunde räddas överlever och i allt större antal når vuxen ålder.

– Att vara kunnig och uppdaterad är grundläggande för alla verksamma inom barns hälso- och sjukvård. Man skulle kunna säga att Barnmedicin är pediatrikens motsvarighet till Hans Roslings Factfulness, säger Mikael Norman.

Barnmedicin besvarar frågor om orsak, diagnos och behandling, beskriver hur barn bör bemötas och undersökas, hur svåra samtal bäst genomförs och ger recept på framgångsrikt förebyggande arbete.

Varje kapitel avslutas med tips för den som vill fördjupa sig och reflektera mer över innehållet.

Nytt för den här upplagan är att de som köpt boken också har tillgång till den digitalt. Antingen de är lärare, studenter eller sjukvårdspersonal kan de med några klick få svar på sina mångskiftande frågor.

Nyfiken på redaktörerna?

Katarina Hanséus är docent i barnkardiologi och klinikchef vid
Barnhjärtcentrum vid Skånes universitetssjukhus i Lund.

Martin Jägervall är barnneurolog och överläkare vid Barn- och
ungdomskliniken, Region Kronoberg, i Växjö.

Mikael Norman är professor i pediatrik vid Karolinska Institutet
och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.