Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Ny upplaga av boken Om dyslexi

Intervju med författaren Tove Ekelund

Tove Ekelund forskar om dyslexi och särskild begåvning vid Karlstads universitet. Hon är legitimerad logoped, specialpedagog och legitimerad lärare med mångårig erfarenhet av både utrednings- och behandlingsarbete inom sjukvården samt av undervisning och skolledarskap. Tove Ekelund är verksam logoped, författare av facklitteratur, föreläsare samt konsult inom skolsektorn och andra verksamheter. Hon är författare till boken Om dyslexi – läs- skriv- och språksvårigheter samt En logopeds 10 tips till en bättre röst.

Det som är nytt i denna andra upplaga av boken är att den har uppdaterats med ett nyskrivet kapitel om särskild begåvning och twice-exceptionality (2e)

Varför skrev du boken?
Jag skrev boken eftersom jag saknade en uppdaterad och praktisk handbok om läs- skriv- och språksvårigheter, vilken kunde fungera som ett lättillgängligt stöd för professioner i praktisk verksamhet. 

Vem borde läsa boken?
Boken Om dyslexi - Läs-, skriv- och språksvårigheter vänder sig till verksamma professioner inom skolan, studenter inom olika utbildningar liksom andra som har intresse inom området. Den är en bred och informativ resurs som ger svar på många vanliga frågor om läs-, skriv- och språksvårigheter och ger handfasta förslag på differentierade lärmiljöer och språkutvecklande arbetssätt.

Vad innehåller boken som är nytt?
Det som är nytt i denna andra upplaga av boken är att den har uppdaterats i enlighet med skollagsändringar och läroplanen Lgr22. Dessutom har den fått ett nyskrivet kapitel som tar upp mitt forskningsämne särskild begåvning och twice-exceptionality (2e), där konsekvenser för undervisningen och hur man kan stötta kunskapsutvecklingen för dessa elever lyfts fram.

Nyfiken på författaren?

Tove Ekelund forskar om dyslexi och särskild begåvning vid Karlstads universitet. Hon är legitimerad logoped, specialpedagog och legitimerad lärare med mångårig erfarenhet av både utrednings- och behandlingsarbete inom sjukvården samt av undervisning och skolledarskap. Tove Ekelund är verksam logoped, författare av facklitteratur, föreläsare samt konsult inom skolsektorn och andra verksamheter.