Logga in

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Näringslära för sjuksköterskor

Teori och praktik
Skickas följande arbetsdag

Näringslära för sjuksköterskor

Teori och praktik

Den här boken finns tillgänglig som e-bok på Studora.

På Studora kan du köpa tidsbegränsad åtkomst till denna och många andra e-böcker. Du får tillgång direkt och kan även ta del av tjänstens smarta studieverktyg.

Valt format

Beskrivning

Näringslära för sjuksköterskor ger en aktuell och praktiskt användbar kunskapsbas i näringslära med fokus på både friska och sjuka individer. God nutrition är en grund för hälsa, återhämtning och livskvalitet i alla livsfaser. Boken består av två delar. Den första behandlar grundläggande näringslära och kroppens behov av energi och näringsämnen i olika skeden av livet. Den andra fokuserar på klinisk nutrition och tar upp hur sjukdomar påverkar nutritionen, hur nutritionsstatus bedöms och hur vården kan anpassa näringsstödet. I denna upplaga har alla kapitel uppdaterats och flera utökats. Boken innehåller nya nordiska näringsrekommendationer, ett fördjupat kapitel om munhälsa samt utökad vägledning kring livsmedelshantering i vård och omsorg. Även ansvarsfördelning och dokumentation kring nutrition har förtydligats. Reflektionsfrågor i slutet av varje kapitel stödjer förståelsen och det praktiska lärandet. Boken riktar sig till studenter på sjuksköterskeprogrammet, kliniskt verksamma sjuksköterskor och andra vårdprofessioner där nutrition är en viktig del av omvårdnaden.

Innehållsförteckning

Information

Redaktörer:
Christopher Holmberg Inger Skolin
Kapitelförfattare:
Ann Ödlund Olin Gerd Faxén Irving Tommy Cederholm Carl Demirtas Sjödin Inger Wårdh
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144188447
Utgivningsår:
2010
Revisionsår:
2025
Artikelnummer:
38065-04
Upplaga:
Fjärde
Sidantal:
260

Författare

Ann Ödlund Olin

Ann Ödlund Olin, är leg. sjuksköterska, medicine doktor och forskare vid Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik vid Karolinsk...

Gerd Faxén Irving

Gerd Faxén Irving är legitimerad dietist och docent i klinisk nutrition, vid sektionen klinisk geriatrik, Institutionen för neurobiologi, vårdveten...

Christopher Holmberg

Christopher Holmberg är docent i vårdvetenskap vid Göteborgs universitet samt översjuksköterska och FoUUI-ordförande vid Psykiatri Psykos, Sahlgren...

Inger Skolin

Inger Skolin är leg. sjuksköterska och medicine doktor i pediatrik. Fram till pensioneringen var hon lektor vid Institutionen för laboratoriemedici...

Tommy Cederholm

Tommy Cederholm är professor i klinisk nutrition vid Uppsala universitet och överläkare i geriatrik vid Akademiska sjukhuset. Han är även chef för ...

Carl Demirtas Sjödin

Carl Demirtas Sjödin är specialistsjuksköterska i intensivvård, Centrala intensivvårdsavdelningen (CIVA), Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Götebo...

Inger Wårdh

Inger Wårdh är övertandläkare i orofacial medicin och docent i äldretandvård vid Karolinska Institutet. Hon har lång erfarenhet av undervisning om ...

 ;

Beskrivning

Näringslära för sjuksköterskor ger en aktuell och praktiskt användbar kunskapsbas i näringslära med fokus på både friska och sjuka individer. God nutrition är en grund för hälsa, återhämtning och livskvalitet i alla livsfaser. Boken består av två delar. Den första behandlar grundläggande näringslära och kroppens behov av energi och näringsämnen i olika skeden av livet. Den andra fokuserar på klinisk nutrition och tar upp hur sjukdomar påverkar nutritionen, hur nutritionsstatus bedöms och hur vården kan anpassa näringsstödet. I denna upplaga har alla kapitel uppdaterats och flera utökats. Boken innehåller nya nordiska näringsrekommendationer, ett fördjupat kapitel om munhälsa samt utökad vägledning kring livsmedelshantering i vård och omsorg. Även ansvarsfördelning och dokumentation kring nutrition har förtydligats. Reflektionsfrågor i slutet av varje kapitel stödjer förståelsen och det praktiska lärandet. Boken riktar sig till studenter på sjuksköterskeprogrammet, kliniskt verksamma sjuksköterskor och andra vårdprofessioner där nutrition är en viktig del av omvårdnaden.

Innehållsförteckning

Information

Redaktörer:
Christopher Holmberg Inger Skolin
Kapitelförfattare:
Ann Ödlund Olin Gerd Faxén Irving Tommy Cederholm Carl Demirtas Sjödin Inger Wårdh
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144200545
Utgivningsår:
2010
Revisionsår:
2025
Artikelnummer:
38065-SB04
Upplaga:
Fjärde

Författare

Ann Ödlund Olin

Ann Ödlund Olin, är leg. sjuksköterska, medicine doktor och forskare vid Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik vid Karolinsk...

Gerd Faxén Irving

Gerd Faxén Irving är legitimerad dietist och docent i klinisk nutrition, vid sektionen klinisk geriatrik, Institutionen för neurobiologi, vårdveten...

Christopher Holmberg

Christopher Holmberg är docent i vårdvetenskap vid Göteborgs universitet samt översjuksköterska och FoUUI-ordförande vid Psykiatri Psykos, Sahlgren...

Inger Skolin

Inger Skolin är leg. sjuksköterska och medicine doktor i pediatrik. Fram till pensioneringen var hon lektor vid Institutionen för laboratoriemedici...

Tommy Cederholm

Tommy Cederholm är professor i klinisk nutrition vid Uppsala universitet och överläkare i geriatrik vid Akademiska sjukhuset. Han är även chef för ...

Carl Demirtas Sjödin

Carl Demirtas Sjödin är specialistsjuksköterska i intensivvård, Centrala intensivvårdsavdelningen (CIVA), Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Götebo...

Inger Wårdh

Inger Wårdh är övertandläkare i orofacial medicin och docent i äldretandvård vid Karolinska Institutet. Hon har lång erfarenhet av undervisning om ...

 ;