Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Läsa och samtala om skönlitteratur

- med digitala verktyg

Skickas följande arbetsdag

Något händer med oss när vi i samtalet får sätta ord på våra egna tankar samtidigt som vi får lyssna på andra. Texten framträder, tankarna lyfter och vår förståelse ökar. Läsa och samtala om skönlitteratur – med digitala verktyg tar avstamp i styrdokument och forskning men är en praktisk handbok som med tydliga exempel beskriver hur lärare kan utveckla sin litteraturundervisning. Fyra olika samtalsmodeller presenteras: Chambers modell för boksamtal, Hem- och expertgrupper, Text och Tanke samt...

Läs mer

Något händer med oss när vi i samtalet får sätta ord på våra egna tankar samtidigt som vi får lyssna på andra. Texten framträder, tankarna lyfter och vår förståelse ökar. Läsa och samtala om skönlitteratur – med digitala verktyg tar avstamp i styrdokument och forskning men är en praktisk handbok som med tydliga exempel beskriver hur lärare kan utveckla sin litteraturundervisning. Fyra olika samtalsmodeller presenteras: Chambers modell för boksamtal, Hem- och expertgrupper, Text och Tanke samt Sokratiska samtal. Till var och en av dem ges konkreta lektionsexempel och förslag på skönlitteratur att arbeta med. Till modellerna knyter författaren även digitala verktyg och resonerar om hur de kan användas för att skapa engagemang hos eleverna och utveckla deras förståelse av texterna. Boken vänder sig främst till blivande och verksamma ämneslärare i svenska. Den är också av intresse för bibliotekarier och lärare i andra ämnen som arbetar med skönlitteratur i sin undervisning.

Stäng

Boken inleds med ett kapitel om litteraturläsningens varför, hur och vad. Därefter presenteras fyra olika undervisningspraktiker och kring varje didaktisk modell som presenteras ges förslag på litterära texter, liksom konkreta exempel på genomförande. Boken har en tydlig struktur och ger olika intressanta perspektiv på undervisning i litteratur. Den vänder sig till både blivande och verksamma ämneslärare i svenska."

Information

Författare:

Jenny Edvardsson

Språk:

Svenska

ISBN:

9789144127927

Utgivningsår:

2019

Artikelnummer:

40098-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

120
 ;