Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Det otrygga arbetslivet i Sverige

Dess framväxt och konsekvenser

Skickas följande arbetsdag

Otryggheten i det svenska arbetslivet har ökat under de senaste decennierna. Inga andra länder har haft så drastiska förändringar som Sverige. Fler arbetar med tillfälliga kontrakt eller som bemannings­anställda och på senare år har en ny form av gigarbetare dykt upp som ofta helt saknar anställning. I Det otrygga arbetslivet i Sverige beskrivs orsakerna bakom förändringarna och vilka konsekvenser de har fått för de anställda och för arbetslivet i stort. Författaren visar genom att ta upp m...

Läs mer

Otryggheten i det svenska arbetslivet har ökat under de senaste decennierna. Inga andra länder har haft så drastiska förändringar som Sverige. Fler arbetar med tillfälliga kontrakt eller som bemannings­anställda och på senare år har en ny form av gigarbetare dykt upp som ofta helt saknar anställning. I Det otrygga arbetslivet i Sverige beskrivs orsakerna bakom förändringarna och vilka konsekvenser de har fått för de anställda och för arbetslivet i stort. Författaren visar genom att ta upp makroekonomiska och politiska förändringar att det har skett en förskjutning på arbetsmarknaden som har förflyttat makten från arbetstagarna till arbetsgivarna, vilket har underminerat de anställdas trygghet. Olika anställningsformer leder till skilda typer av otrygghet och arbetsmiljö­problem. Med utgångspunkt i maktresursteori och klassteori söker författaren svar på varför otryggheten har ökat för vissa grupper och inte för andra. Boken riktar sig till universitetsstudenter i främst sociologi och arbetsvetenskap, till fackligt aktiva samt till alla med intresse för politik och svensk arbetsmarknad.

Stäng

Den flerdimensionella otrygghet som kännetecknar tidsbegränsat anställda, bemanningsanställda och gig-arbetare levandegörs föredömligt.

Vill du veta mer?

Lyssna på Sociologipodden där Johan Alfonsson blir intervjuad om boken.

Information

Författare:

Johan Alfonsson

ISBN:

9789144153063

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

44390-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

199
 ;