Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Mångfaldens förskola

Flerspråkighet, omsorg och undervisning

Skickas följande arbetsdag

Kunskap om flerspråkiga förskolebarns socialisation, identitets­skapande, lärande och utveckling blir allt viktigare i en tid av ökad mångfald i samhället. Ett uttryck för detta är den reviderade läroplanen för förskolan, Lpfö 18, som i hög grad präglas av värden som rör demokrati, delaktighet och alla människors lika värde, liksom vikten av välutvecklad svenska och andra modersmål. Sammantaget är det ett omfattande uppdrag som förskolan har och därför av största betydelse att förstå på djup...

Läs mer

Kunskap om flerspråkiga förskolebarns socialisation, identitets­skapande, lärande och utveckling blir allt viktigare i en tid av ökad mångfald i samhället. Ett uttryck för detta är den reviderade läroplanen för förskolan, Lpfö 18, som i hög grad präglas av värden som rör demokrati, delaktighet och alla människors lika värde, liksom vikten av välutvecklad svenska och andra modersmål. Sammantaget är det ett omfattande uppdrag som förskolan har och därför av största betydelse att förstå på djupet. Men vad är det som i grunden bidrar till en mer jämlik förskola för alla barn? Och hur når man dit? Anniqa Sandell Ring lyfter fram praktiknära forskning om likvär­dighet, andraspråks- och flerspråkighetsutveckling samt språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i förskolan. Boken ger på så vis ett handfast stöd på vetenskaplig grund och visar genom en mängd exempel från praktisk verksamhet hur teorin kan omsättas i förskolans vardag. Författaren beskriver ett systematiskt, kompetensutvecklande arbete där kvalitet i pedagogiska relationer är ledord. Mångfaldens förskola: Flerspråkighet, omsorg och undervisning riktar sig främst till blivande och verksamma barnskötare, förskollärare och rektorer.

Stäng
Kopieringsmaterial

Ladda och skriv ut "Språkdomäner för skola", från s, 217 i boken

Filer

Läsaren får en grundlig genomgång av vad som krävs för att alla barn ska få sin rätt till likvärdig språkutveckling i förskolan. På ett imponerande enkelt språk ger författaren en utförlig redovisning av den aktuella andraspråks- och flerspråkighetsforskningen och hur denna språkinlärning specifikt fungerar. Därifrån utvecklar hon varför och hur pedagogerna behöver arbeta. /…/ Mångfaldens förskola är en mycket värdefull, viktig och välskriven bok som särskilt vänder sig till blivande och verksamma barnskötare, förskollärare och rektorer.

Anniqa Sandell Ring lyckas med det som kan tyckas omöjligt, nämligen att skriva 400 sidor där varje sida är intressant. Mångfaldens förskola ger läsaren en bred insikt i ett språk och kunskapsutvecklande arbetssätt. Boken behandlar bland annat språkets betydelse för identitetsskapande samt vikten av stöttning, höga förväntningar och interaktion. Boken ger tydliga exempel och kopplar till aktuell forskning.

Information

Författare:

Anniqa Sandell Ring

ISBN:

9789144133263

Utgivningsår:

2021

Artikelnummer:

40373-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

400
 ;