Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Social exkludering

Perspektiv, process, problemkonstruktion

Skickas följande arbetsdag

I den här antologin samlas 14 forskare som argumenterar för vikten av att studera det samtida sociala arbetet utifrån social exkludering som teoretiskt perspektiv. Exkludering betraktas ofta som ett tillstånd eller statisk position vars omfattning kan mätas och kvantifieras. Här anläggs ett annat perspektiv: att social exkludering bör förstås och studeras som en process. Exkluderingsprocesser handlar om gränsdragningar och kontroll av gränser. I fokus för antologibidragens analyser står de ak...

Läs mer

I den här antologin samlas 14 forskare som argumenterar för vikten av att studera det samtida sociala arbetet utifrån social exkludering som teoretiskt perspektiv. Exkludering betraktas ofta som ett tillstånd eller statisk position vars omfattning kan mätas och kvantifieras. Här anläggs ett annat perspektiv: att social exkludering bör förstås och studeras som en process. Exkluderingsprocesser handlar om gränsdragningar och kontroll av gränser. I fokus för antologibidragens analyser står de aktörer, ­tekniker, ideologier och praktiker som understödjer, ger upphov till och reproducerar social exkludering i form av ojämlika livsvillkor, ­ned­tystade röster eller otrygga, underordnade positioner. Social exkludering: Perspektiv, process, problemkonstruktioner kan användas på socionomprogrammets grundutbildning men lämpar sig även för kurser i sociologi, kriminologi, socialpsykologi och social­pedagogik. Den vänder sig också till yrkesverksamma socionomer som vill vidareutveckla det sociala arbetets praktik, liksom till andra som är intresserade av frågor som rör sociala problemkonstruktioner, kategori­seringar och dess konsekvenser.

Stäng

Antologin kommer att vara till stor hjälp för studenter på socionomprogrammet och närliggande discipliner. Även yrkesverksamma inom socialt arbete kommer att ha behållning av boken.

Ett välkommet tillskott till studierna av det komplexa temat exkludering.

Information

ISBN:

9789144109824

Utgivningsår:

2016

Artikelnummer:

38877-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

288

Författare

 ;