Social exkludering

Perspektiv, process, problemkonstruktion

Skickas följande arbetsdag

295 kr

inkl moms

Läs mer Stäng

I den här antologin samlas 14 forskare som argumenterar för vikten av att studera det samtida sociala arbetet utifrån social exkludering som teoretiskt perspektiv. Exkludering betraktas ofta som ett tillstånd eller statisk position vars omfattning kan mätas och kvantifieras. Här anläggs ett annat perspektiv: att social exkludering bör förstås och studeras som en process. Exkluderingsprocesser handlar om gränsdragningar och kontroll av gränser. I fokus för antologibidragens analyser står de ak...

Antologin kommer att vara till stor hjälp för studenter på socionomprogrammet och närliggande discipliner. Även yrkesverksamma inom socialt arbete kommer att ha behållning av boken.

Ett välkommet tillskott till studierna av det komplexa temat exkludering.

Information

ISBN:

9789144109824

Utgivningsår:

2016

Artikelnummer:

38877-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

288

Författare

Frida Petersson

Frida Petersson är socionom, fil. dr i socialt arbete och biträdande lektor vid institutionen­ för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Tobias Davidsson

Tobias Davidsson är socionom, fil. dr i socialt arbete och lektor vid institutionen­ för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Kristina Alstam

Kristina Alstam är socionom och doktorand vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Björn Andersson

Björn Andersson är socionom, docent i socialt arbete och lektor vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Julia Bahner

Julia Bahner är socionom och doktorand vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Mats Börjesson

Mats Börjesson är professor vid institutionen för barn- och ungdomsvetenskap, Stockholms universitet. Han har forskat på ett flertal välfärdsstatli...

Gunilla Framme

Gunilla Framme är socionom, fil. dr i socialt arbete och senior lektor vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Susanne Liljeholm Hansson

Susanne Liljeholm Hansson är socionom, fil. dr i socialt arbete och lektor vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Eva Palmblad

Ewa Pilhammar är leg. sjuksköterska och fil.dr i pedagogik, professor emerita i vårdpedagogik vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. H...

Ingrid Sahlin

Ingrid Sahlin är professor i socialt arbete vid Lunds universitet. Hennes forskning rör bostadslöshet och hur exkludering från bostadsmarknaden påv...

Anette Skårner

Anette Skårner är socionom, docent i socialt arbete och lektor vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Niklas Westberg

Niklas Westberg är fil. dr i sociologi och lektor vid Akademin för hälsa och välfärd, högskolan i Halmstad.

Hanna Wikström

Hanna Wikström är socionom, docent i socialt arbete och lektor vid institu­tionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer