Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Hemlöshet

Ett komplext problem i ett föränderligt samhälle

Skickas följande arbetsdag

Under de senaste decennierna har de hemlösa och deras situation väckt stor uppmärksamhet, både i forskningen och samhällsdebatten. Trots detta finns ännu inte några allmänt accepterade förklaringar till hemlöshetens uppkomst eller varför problemet består, trots omfattande insatser. Kunskaperna om hemlöshet är fortfarande bristfälliga. I denna bok presenteras nya resultat från forskningen om hemlöshet. Författaren visar att det är viktigt att vi lär av det förflutna, han avtäcker också en rad ...

Läs mer

Under de senaste decennierna har de hemlösa och deras situation väckt stor uppmärksamhet, både i forskningen och samhällsdebatten. Trots detta finns ännu inte några allmänt accepterade förklaringar till hemlöshetens uppkomst eller varför problemet består, trots omfattande insatser. Kunskaperna om hemlöshet är fortfarande bristfälliga. I denna bok presenteras nya resultat från forskningen om hemlöshet. Författaren visar att det är viktigt att vi lär av det förflutna, han avtäcker också en rad myter och allmänna antaganden om de hemlösa. Hemlöshet ger en översiktlig och sammanhängande bild av vad vi vet om problemet i dag, hur hemlöshet definieras, hur många hemlösa det finns, vilka de är och varför människor hamnar i denna situation. Här ges en utförlig beskrivning både av den historiska bakgrunden och den moderna utvecklingen. Hemlösheten är dock inget olösligt problem. Om vi vill och har en stark politisk vilja och goda kunskaper kan vi se till att alla oavsett kön, etnicitet, religion, utbildning, begåvning och arbetsförmåga har någonstans att bo. Denna tredje upplaga av boken är i sin helhet grundligt reviderad, utvidgad och går på djupet med frågeställningarna om hemlösheten genom att inkludera resultat från den omfattande forskning som skett det senaste decenniet. Hemlöshet vänder sig till alla som är intresserade av bostadsfrågor. Den vänder sig också till yrkesverksamma och till alla de studenter som i framtiden kommer att arbeta inom hemlöshetsfältet.

Stäng

en bildningsresa som på ett mångsidigt och berikande sätt fördjupar förståelsen inte bara av hemlösheten, utan också det samhälle vars utveckling hemlösheten utgör en integrerad del av.

Information

Författare:

Hans Swärd

ISBN:

9789144118987

Utgivningsår:

1998

Revisionsår:

2021

Artikelnummer:

6723-03

Upplaga:

Tredje

Sidantal:

244
 ;