Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Participation

vad när hur

Skickas följande arbetsdag

Vem ska bestämma i ett samhälle? Kungen, politiker, experter eller kanske folket? Frågor som dessa har sysselsatt filosofer och medborgare sedan urminnes tider. Idéer om människors rätt till delaktighet är högaktuella i dag. Det kan gälla planering i kommunen där man bor, den egna vården eller produkter och tjänster man ska använda. I denna bok används begreppet ”participation” för att beskriva hur människor både kräver att få delta och inbjuds till att vara delaktiga inom allt fler samhällso...

Läs mer

Vem ska bestämma i ett samhälle? Kungen, politiker, experter eller kanske folket? Frågor som dessa har sysselsatt filosofer och medborgare sedan urminnes tider. Idéer om människors rätt till delaktighet är högaktuella i dag. Det kan gälla planering i kommunen där man bor, den egna vården eller produkter och tjänster man ska använda. I denna bok används begreppet ”participation” för att beskriva hur människor både kräver att få delta och inbjuds till att vara delaktiga inom allt fler samhällsområden. I boken tar de medverkande författarna ett kritiskt, tvärvetenskapligt och gränsöverskridande grepp om ”participation”. Här visas hur begreppet kan förstås och användas inom forskning, design, hälso- och sjukvård, socialtjänst och samhällsplanering. Författarna represen­terar många olika inriktningar: sociologi, socialt arbete, arkitektur, samhällsplanering, design, folkhälsa, gerontologi och arbetsterapi. Samtliga är engagerade i en tankesmedja vid Lunds universitet knuten till forskningsprogrammet UserAge. Participation: Vad, när, hur vänder framför allt sig till studerande i högre utbildning samt till praktiskt verksamma tjänstepersoner och vårdanställda. Även politiker i olika samhällssektorer, forskare och lärare kan ha nytta av boken.

Stäng

fyller et oppdemmet behov for å diskutere perspektiver på deltakelse i praksis og forskning, og gir et godt innblikk i alle paradokser og dilemmaer som disse spørsmålene aktualiserer.

en intresseväckande bok med flera begrepp, filosofiska resonemang och inte mindre olika vägar som är möjliga fram till participation. /.../ En bok om kunskap och vetenskap. Den behövs sannerligen i vår samtid.

Information

ISBN:

9789144153155

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

44388-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

382

Författare

 ;