Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Barn med autism

En handledarguide för grundläggande färdighetsträning

Skickas följande arbetsdag

Barn med autism har rätt till utveckling och livskvalitet, precis som andra barn. Denna bok beskriver hur man kan lära barn med autism viktiga färdigheter för livet. Färdigheter som ökar chanserna att barnen kan bli trygga, lyckliga och självständiga. Väl utförd färdighetsträning kan hjälpa barn att uttrycka sin vilja och göra sig förstådda, klara av motgångar samt öka chansen till vänskap och relationer. Boken beskriver hur du som professionell kan utforma evidensbaserade träningsprogram oc...

Läs mer

Barn med autism har rätt till utveckling och livskvalitet, precis som andra barn. Denna bok beskriver hur man kan lära barn med autism viktiga färdigheter för livet. Färdigheter som ökar chanserna att barnen kan bli trygga, lyckliga och självständiga. Väl utförd färdighetsträning kan hjälpa barn att uttrycka sin vilja och göra sig förstådda, klara av motgångar samt öka chansen till vänskap och relationer. Boken beskriver hur du som professionell kan utforma evidensbaserade träningsprogram och handleda familjer och pedagoger. Den innehåller 45 övningar för grundläggande färdighetsträning med exempel, beskrivningar och moment. Du får också kunskap om anpassningar för att öka tydligheten i barnets vardag och strategier som stärker relationer mellan barnet och viktiga vuxna. Barn med autism vänder sig främst till handledare inom förskolor, anpassade skolor, LSS-verksamheter och habiliteringar. Innehållet kan också vara användbart för föräldrar till barn med autism. På studentlitteratur.se och centrumba.se finns arbetsblad och övningsmallar. “Det här är en viktig bok som bör ligga på skrivbordet hos alla som sysslar med träning eller habilitering för barn med autism.” Ur förordet av Svein Eikeseth, Ph.D. och professor vid Oslomet - storbyuniversitetet.

Stäng

Bokens styrka är att den bygger på forskning som finns inom fältet och baseras på en bärande tanke: att alla barn har rätt och kan lära sig angelägna kunskaper och färdigheter när miljön anpassas. Mycket givande är det avslutande, omfattande kapitlet som innehåller mycket tydliga och konkreta övningar [...] Barn med autism är en fantastiskt givande bok som rekommenderas varmt!

Utifrån sina olika grundprofessioner som psykolog och logoped med fördjupning inom beteendevetenskap har författarna skrivit en välbehövlig bok. Den riktar sig till professionella som handleder pedagogisk personal främst inom förskolan, anpassade skolan och LSS samt och föräldrar till barn med autism. Boken genomsyras av en helhetssyn där vikten av goda relationer och evidens möts för att skapa bästa förutsättningar för barnets lärande och utveckling.

Information

ISBN:

9789144160184

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

45408-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

200
 ;