Sverige
Privatperson Logga in

Matematik åk 4–6

Titta närmare på våra läromedel inom matematik för åk 4-6.

Basläromedel

Favorit matematik – beprövad med goda resultat

Favorit matematik är Sveriges mest använda basläromedel i matematik med bevisat goda resultat. Favorit matematik kommer ursprungligen från Finland och har anpassats till den svenska läroplanen av en stor författargrupp med olika kompetenser. Den tydliga strukturen och elevernas goda resultat är två viktiga faktorer till varför lärare år efter år väljer Favorit matematik till sina klasser.

Från höstterminen 2021 kommer den spelifierade färdighetsträningen Tomoyo för dig med Favorit matematik åk 4 och åk 5.

Sveriges populäraste matematikläromedel

Vill du veta mer om serien?

F-6 Webbinarium

Nyfiken på: Favorit matematik 4–6 den 22/4

Kostnadsfritt webbinarium

Läs mer
F-6 Webbinarium

Nyfiken på: Favorit matematik 4–6 den 27/4

Kostnadsfritt webbinarium

Läs mer

 

Elever i klassrum

Digitalt och tryckt

Prova kostnadsfritt

Favorit matematiks elevpaket består av både digitalt och tryck läromedel. Med ett kostnadsfritt provexemplar kan du prova hela elevpaketet. 

Kommer snart för åk 4 och 5

Tomoyo – ett nytt sätt att träna matte

Till hösten kommer den motivationshöjande färdighetsträningen Tomoyo för dig med Favorit matematik i åk 4 och 5. Klicka nedan för att läsa mer om Tomoyo. 

Favorit matematik Tankenötter

Problemlösning för nyfikenhet och uthållighet

Problemlösning

Nyhet!

För extra utmaning

Böckerna i serien Problemlösning innehåller spännande och intressanta matematiska uppgifter som utvecklar elevernas kreativitet och förmåga att lösa problem. Uppgifterna ger eleverna möjlighet att bl.a. träna sitt logiska och abstrakta tänkande.

 

Variabel

Nyhet!

Utvecklar matematiska förmågor

För elever som behöver stimulans och utmaning i matematikundervisningen finns nu Variabel, ett unikt läromedel i problemlösning och matematik.

åk 2 och uppåt

ALP 1–8

Gudrun Malmers välkända ALP, som står för Analys av Läsförståelse i Problemlösning, är ett resultat av många års praktiskt arbete med både barn och vuxna. Det är ett diagnosmaterial att använda med början under årskurs 2 eller så snart eleverna kan läsa enklare text.

åk 3 och uppåt

Matteverktyg

Ett komplement till de ordinarie matematikböckerna som hjälper eleverna med övergången från den konkreta matematiken till en mer abstrakt nivå. Bilderna på sidorna hjälper eleverna att förstärka sina inre bilder och underlättar på så sätt ett mer självständigt arbete. 

Det finns mer

Upptäck vårt sortiment

Vi har matematikläromedel för hela grundskolan, och uppskattade hjälpmedel för dig som lärare för bland annat bedömning. Upptäck vårt övriga sortiment inom matematik!

Nyhetsbrev

Låt dig inspireras du också. Prenumerera på ett eller flera av våra nyhetsbrev och ta del av nya böcker och utbildningar, inspiration till din undervisning och särskilda erbjudanden - före alla andra. 

Kontakta säljare

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra läromedel? Hör av dig till oss.

Tillbaka till läromedelsutställningen

Klicka här för att komma tillbaka till sidan för mellanstadiet. 

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer