Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Favorit matematik 4-6

Låt beprövad erfarenhet bli din favorit

Favorit matematik är Sveriges mest använda matematikläromedel. Det här är serien som låter eleverna arbeta tillsammans men ändå differentierat. Serien är Sveriges favorit av många anledningar. En av dem är den tydliga strukturen och elevernas goda resultat som framhålls av både finska och svenska lärare, som två viktiga faktorer när de år efter år väljer Favorit matematik till sina klasser. När eleverna känner igen arbetsgången och vet vad som förväntas av dem blir det enklare att fokusera på själva matten.

Titta på Favorit matematiks struktur.

Favorit matematik har även unika, kompletterande lärarhandledningar för stödinsatser och specialundervisning.


Tre varianter av elevpaket – tillsammans men ändå differentierat

För åk 4–6 finns möjlighet till ytterligare differentiering då Mera Favorit matematik finns i två varianter – en där eleverna skriver i räknehäfte och en där eleven skriver i elevboken. Bas Favorit matematik 4A–6B är alltid böcker som eleven skriver i. Genom att skriva i elevboken kan eleverna fokusera på matematiken i uppgiften. Eftersom alla tre elevpaket har samma lektionsinnehåll kan de användas parallellt i klassen.

Nivåerna Mera och Bas

För mellanstadiet finns elevpaketen på två nivåer: Mera Favorit matematik och Bas Favorit matematik. Bas Favorit matematik innehåller fler grundläggande uppgifter medan Mera Favorit matematik har mer utmanande uppgifter.

Välj gärna Mera Favorit matematik och ha höga förväntningar på dina elever.

Kika närmare på de tre varianterna Mera Favorit matematik för räknehäfte, Mera Favorit matematik och Bas Favorit matematik.

Digitalt läromedel

I det digitala läromedlet finns alla grundbokens texter inlästa. Lektionens innehåll presenteras i en genomgångsfilm som kan användas inför lektionen eller som en repetition. Här finns också övningar som tränar de metoder och begrepp som är lektionens fokus. Dessutom får eleven tillgång till den populära matteordlistan med matematiska ord och begrepp. Matteorden är illustrerade, förklarade, inlästa och eleverna får träna dem i självrättande övningar.

NYHET – bedömningsstöd

Bedömning för lärande

Bedömning för lärande finns för dig som vill göra eleverna medvetna om sitt eget lärande. I häftet hittar du prov med koppling till kunskapsmål, matriser och lärardokumentation.

Prov och basprov med bedömningsstöd i åk 4–6

Proven, som du hittar i häftet Bedömning för lärande, finns i flera varianter att ladda ner från lärarhandledningens digitala resurs. Du hittar beskrivning för vad som krävs för varje poäng i bedömningsstödet. Det finns även prov med bedömningsstöd till Bas Favorit matematik bland lärarpaketets digitala resurser.

Nyhet! Lärarpaket för extra stöd

Det mest underbara med att vara lärare är att se när barnen lyckas och när jag kan hjälpa dem framåt.

Åk 4 - Elev

Åk 4 - Lärare

Åk 5 - Elev

Åk 5 - Lärare

Åk 6 - Elev

Åk 6 - Lärare

Elevlicenser åk 4–6