Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Smarta paket med läromedel för bättre inlärning

Asa_Sandberg_forlagschef_Studentlitteratur.png

 
Kombinationen av fysisk lärobok och digitalt läromedel säkerställer bättre inlärning för eleverna, bidrar till likvärdighet och frigör tid för läraren. 
– Det blir bättre tillsammans, helt enkelt, säger Åsa Sandberg på Studentlitteratur.

I skolan pågår digitaliseringen för fullt. Samtidigt visar flera rapporter från Skolverket att svenska grundskoleelever presterar allt sämre. För att säkerställa en kvalitativ undervisning blir behovet av tryckta böcker allt större.

– Vi är övertygade om att kombinationen av tryckt bok och digitalt läromedel blir viktigare framöver. Vi har under många år utvecklat smarta elev- och lärarpaket som kombinerar tryckt bok och digitalt läromedel under benämningen ”Bättre tillsammans”, säger Åsa Sandberg, förlagschef på Studentlitteratur, och fortsätter:

– Det som gör vårt koncept unikt är att materialet utvecklas tillsammans, så att den tryckta läroboken och det digitala läromedlet går hand i hand och integreras väl. Detta gör att vi säkerställer en högre kvalitet och möjliggör en kvalitetssäkrad undervisning.

Hjälp i lärarnas vardag

Den tryckta boken ger stöd, struktur och en tydlig progression för både lärare och elev, medan det digitala läromedlet är väl lämpat för interaktiva och självrättande övningar till exempel. Flexibiliteten av att enkelt kunna växla mellan tryckt och digitalt läromedel säkerställer också likvärdighet, då elever med olika behov får möjlighet till extra stöd eller större utmaningar, på det sätt som passar bäst.

– Dagens lärare får dessutom allt mindre tid för undervisning, då administrativa uppgifter slukar arbetstid. Vi tror att våra lärarpaket, som omfattar allt man behöver till sin undervisning, kan vara en hjälp i lärarnas vardag, säger Åsa Sandberg.

Hon uppmanar kommuner att ansöka om pengar för läromedel via statsbidraget som infördes i början av 2023. Då kan fler lärare få möjlighet att köpa in kvalitetssäkrade läromedel.

– Lärare ska få chans att lyckas i sitt uppdrag och eleverna att nå kunskapsmålen. Väl fungerande läromedel borgar för en likvärdig skola, sammanfattar Åsa Sandberg.

Läs mer om ”Bättre tillsammans här”.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Studentlitteratur.