Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Livsmedelsvetenskap

Skickas följande arbetsdag

Gott, hälsosamt, prisvärt, säkert, miljövänligt – livsmedelsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som belyser mat ur olika perspektiv. Forskning visar betydelsen av att kunna hantera, producera och värdera livsmedel. Att tillaga och förvara mat optimalt höjer kvaliteten och kan dessutom vara ett sätt att bevara miljön. Den nya upplagan av Livsmedelsvetenskap ger svar på aktuella frågor som rör hela kedjan från odling och uppfödning till den ätfärdiga maträtten och förklarar många av de fakt...

Läs mer

Gott, hälsosamt, prisvärt, säkert, miljövänligt – livsmedelsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som belyser mat ur olika perspektiv. Forskning visar betydelsen av att kunna hantera, producera och värdera livsmedel. Att tillaga och förvara mat optimalt höjer kvaliteten och kan dessutom vara ett sätt att bevara miljön. Den nya upplagan av Livsmedelsvetenskap ger svar på aktuella frågor som rör hela kedjan från odling och uppfödning till den ätfärdiga maträtten och förklarar många av de faktorer som påverkar livsmedlens kvalitet. De inledande kapitlen belyser generella aspekter kring livsmedelskvalitet, konserveringsmetoder och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive livsmedelsgrupp från råvarans ursprung, via kemisk sammansättning, till vad som händer under tillagning. Närings-, hälso- och miljöaspekter behandlas på respektive råvara. Avslutningsvis finns ett kapitel om brödbakningsprocessen som inkluderar bakning med fullkornsmjöl genom skållnings- eller surdegsteknik. Genomgående innehåller kapitlen fakta om: råvarans ursprung, uppbyggnad och sammansättning kvalitetskriterier industriell tillverkning förvaring, beredning och tillagningsmetoder miljö och hälsa. Boken vänder sig i första hand till studenter på högskola/universitet som läser till dietister, kostekonomer, kostvetare, livsmedelsagronomer, livsmedelsingenjörer, lärare i hem- och konsumentkunskap, miljöinspektörer, nutritionister, med flera. Livsmedelsvetenskap ger förutsättningar för grundläggande kunskaper om livsmedel som studenter behöver såväl i sin utbildning som i framtida professioner.

Stäng

Boken vänder sig i första hand till studenter på högskola/universitet men också till alla andra vetgiriga och matintresserade personer, både konsumenter och de som har mat till yrke. En användbar och välkommen röst bland alla kokböcker, dieter och livsstilsråd.

Information

ISBN:

9789144095677

Utgivningsår:

2007

Revisionsår:

2014

Artikelnummer:

32124-02

Upplaga:

Andra

Sidantal:

384

Författare

 ;