Ingela Marklinder
Redaktör
Sakgranskare
Ingela Marklinder, docent och universitetslektor i kostvetenskap vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Ingela licentierade 1991 i teknisk mikrobiologi vid Lunds universitet inom det innovativa forskningsprojekt som tog fram den fermenterade havrebasen i Pro Viva. År 1996 disputerade hon vid nuvarande Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Efter avslutat avhandlingsarbete om mjölksyrabakterier i fermenterad havre och korn var hon inbjuden som gästprofessor till Kobe Gakuin University i Kobe, Japan, för att under en termin undervisa dietiststudenter om cerealier och bakning med surdeg. Ingela undervisar i livsmedelsmikrobiologi, livsmedelsvetenskap och hälsokommunikation. Hennes forskning har genomgående ett hälsoperspektiv och inriktar sig främst på livsmedelssäkerhet och konsumenter. Ett annat forskningsområde berör rågbrödskvalitet och hälsokommunikation.
Ingela Marklinder, docent och universitetslektor i kostvetenskap vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Ingela licentierade 1991 i teknisk mikrobiologi vid Lunds universitet inom det innovativa forskningsprojekt som tog fram den fermenterade havrebasen i Pro Viva. År 1996 disputerade hon vid nuvarande Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Efter avslutat avhandlingsarbete om mjölksyrabakterier i fermenterad havre och korn var hon inbjuden som gästprofessor till Kobe Gakuin University i Kobe, Japan, för att under en termin undervisa dietiststudenter om cerealier och bakning med surdeg. Ingela undervisar i livsmedelsmikrobiologi, livsmedelsvetenskap och hälsokommunikation. Hennes forskning har genomgående ett hälsoperspektiv och inriktar sig främst på livsmedelssäkerhet och konsumenter. Ett annat forskningsområde berör rågbrödskvalitet och hälsokommunikation.