Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Ingen bild

Ingela Marklinder

Redaktör

Sakgranskare

Ingela Marklinder, docent och universitetslektor i kostvetenskap vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Ingela licentierade 1991 i teknisk mikrobiologi vid Lunds universitet inom det innovativa forskningsprojekt som tog fram den fermenterade havrebasen i Pro Viva. År 1996 disputerade hon vid nuvarande Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Efter avslutat avhandlingsarbete om mjölksyrabakterier i fermenterad havre och korn var hon inbjuden som gästprofessor till Kobe Gakuin University i Kobe, Japan, för att under en termin undervisa dietiststudenter om cerealier och bakning med surdeg. Ingela undervisar i livsmedelsmikrobiologi, livsmedelsvetenskap och hälsokommunikation. Hennes forskning har genomgående ett hälsoperspektiv och inriktar sig främst på livsmedelssäkerhet och konsumenter. Ett annat forskningsområde berör rågbrödskvalitet och hälsokommunikation.

Ingela Marklinder, docent och universitetslektor i kostvetenskap vid Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Ingela licentierade 1991 i teknisk mikrobiologi vid Lunds universitet inom det innovativa forskningsprojekt som tog fram den fermenterade havrebasen i Pro Viva. År 1996 disputerade hon vid nuvarande Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet. Efter avslutat avhandlingsarbete om mjölksyrabakterier i fermenterad havre och korn var hon inbjuden som gästprofessor till Kobe Gakuin University i Kobe, Japan, för att under en termin undervisa dietiststudenter om cerealier och bakning med surdeg. Ingela undervisar i livsmedelsmikrobiologi, livsmedelsvetenskap och hälsokommunikation. Hennes forskning har genomgående ett hälsoperspektiv och inriktar sig främst på livsmedelssäkerhet och konsumenter. Ett annat forskningsområde berör rågbrödskvalitet och hälsokommunikation.