Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Ingen bild

Lena Jonsson

Kapitelförfattare

Redaktör

Lena Jonsson, filosofie doktor och f.d. universitetslektor. Lena har huvudsakligen undervisat i livsmedelsvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet. Hon har sin grundutbildning inom näringslära och dietetik. Avhandlingsarbetet har livsmedelskemisk inriktning och innehåller studier av matdistributionssystem ur näringsmässig och sensorisk synvinkel. Lena har också varit anställd vid SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik i Göteborg, där hon hade ansvar för projekt inom produktutveckling på kostfiberområdet och utvecklade metoder för att mäta och bevara näringsvärdet i mat genom livsmedelsproduktionen. På senare år har Lena även kommit in på frågor som rör människors matval och undersökt såväl 55+-konsumenternas värderingar och beteende kring mat, som hur barn kan fungera som medforskare i frågor som rör mat och hälsa.

Lena Jonsson, filosofie doktor och f.d. universitetslektor. Lena har huvudsakligen undervisat i livsmedelsvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet. Hon har sin grundutbildning inom näringslära och dietetik. Avhandlingsarbetet har livsmedelskemisk inriktning och innehåller studier av matdistributionssystem ur näringsmässig och sensorisk synvinkel. Lena har också varit anställd vid SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik i Göteborg, där hon hade ansvar för projekt inom produktutveckling på kostfiberområdet och utvecklade metoder för att mäta och bevara näringsvärdet i mat genom livsmedelsproduktionen. På senare år har Lena även kommit in på frågor som rör människors matval och undersökt såväl 55+-konsumenternas värderingar och beteende kring mat, som hur barn kan fungera som medforskare i frågor som rör mat och hälsa.