Eva-Britt Kvarnbrink
Kapitelförfattare
Eva-Britt Kvarnbrink, hushållslärare och universitetsadjunkt. Eva-Britt undervisar vid Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet sedan år 1994. Hon undervisar främst i kursen livsmedelsvetenskap med matlagningsteknik och i kursen måltidsservice, men även i utbildning av blivande hem- och konsumentkunskapslärare. Dessutom är hon ansvarig för kursen livsmedelsdesign som handlar om sensorik och produktutveckling. Under ett antal år var hon konsulent inom hem och hushåll och var under några år engagerad i olika projekt med inriktning mot lokal produktion av livsmedel, framför allt i Västerbotten i Hushållningssällskapets regi. De första sex åren som anställd vid Institutionen för kostvetenskap arbetade hon som programansvarig för gastronomiprogrammet. Arbetet vid institutionen innebar under en period engagemang i projektet Skogens skafferi, med inriktning mot lokalproduktion av livsmedel. Under några år arbetade hon med projektet meNy, som syftade till att skapa behovsanpassad kompetensutveckling inom livsmedels- och bioteknikindustrin.
Eva-Britt Kvarnbrink, hushållslärare och universitetsadjunkt. Eva-Britt undervisar vid Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet sedan år 1994. Hon undervisar främst i kursen livsmedelsvetenskap med matlagningsteknik och i kursen måltidsservice, men även i utbildning av blivande hem- och konsumentkunskapslärare. Dessutom är hon ansvarig för kursen livsmedelsdesign som handlar om sensorik och produktutveckling. Under ett antal år var hon konsulent inom hem och hushåll och var under några år engagerad i olika projekt med inriktning mot lokal produktion av livsmedel, framför allt i Västerbotten i Hushållningssällskapets regi. De första sex åren som anställd vid Institutionen för kostvetenskap arbetade hon som programansvarig för gastronomiprogrammet. Arbetet vid institutionen innebar under en period engagemang i projektet Skogens skafferi, med inriktning mot lokalproduktion av livsmedel. Under några år arbetade hon med projektet meNy, som syftade till att skapa behovsanpassad kompetensutveckling inom livsmedels- och bioteknikindustrin.