Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Kliniska färdigheter

Mötet mellan patient och läkare

Skickas följande arbetsdag

Boken behandlar de grundläggande kliniska färdigheter som alla läkare oavsett inriktning måste behärska. Tonvikten ligger på patientsamtalet, anamnestagande och den fysikaliska undersökningen (status). Kliniska färdigheter innehåller även kapitel som berör arbetssätt inom vården, till exempel teamarbete, interprofessionalitet, kommunikation, dokumentation och sjukvårdens organisation. Ett längre kapitel om grundläggande medicinsk juridik ingår också. I denna fjärde upplaga har samtliga kapit...

Läs mer

Boken behandlar de grundläggande kliniska färdigheter som alla läkare oavsett inriktning måste behärska. Tonvikten ligger på patientsamtalet, anamnestagande och den fysikaliska undersökningen (status). Kliniska färdigheter innehåller även kapitel som berör arbetssätt inom vården, till exempel teamarbete, interprofessionalitet, kommunikation, dokumentation och sjukvårdens organisation. Ett längre kapitel om grundläggande medicinsk juridik ingår också. I denna fjärde upplaga har samtliga kapitel uppdaterats, och det har tillkommit nya kapitel som täcker njurar, urinvägar och manliga genitalier, gynekologi, lymfkörtlar, hud, psykiatri, ögon samt öron-, näs- och halsområdet. Kliniska färdigheter riktar sig till läkarstuderande och är avsedd att läsas vid den tidiga patientkontakten och fortsatt under hela den kliniska fasen av utbildningen. Valda delar av boken kan även användas i grundläggande utbildning av tandläkare och sjuk­sköterskor samt av AT/BT-läkare.

Stäng

Kliniska färdigheter förblir medicinstudentens och den unge läkarens självklara kompanjon på kliniken.

Sammantaget finner läkarstudenten i »Kliniska färdigheter« en jättefin introduktion till ämnesområdet – kondenserad, strukturerad och lättläst. En genomläsning väcker mycket intresse för ämnet. Tänk att få glädjen att lära sig allt det här för första gången!

Författare

 ;