Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

En samtidig världshistoria (bok + digital produkt)

Skickas följande arbetsdag

I denna globala historieskildring är det haven som är utsiktspunkterna, en spegling av att vår tids skiljelinjer mellan stater och länder är moderna uppfinningar. Utifrån havens roll som skiljande eller förenande behandlar boken världens historia med kulturmöten och de sociala villkoren i fokus. Boken betonar likheter och parallella drag mellan regioner och strävar efter att undvika ett eurocentriskt perspektiv. En samtidig världshistoria är kronologiskt uppbyggd. I varje del finns en översik...

Läs mer

I denna globala historieskildring är det haven som är utsiktspunkterna, en spegling av att vår tids skiljelinjer mellan stater och länder är moderna uppfinningar. Utifrån havens roll som skiljande eller förenande behandlar boken världens historia med kulturmöten och de sociala villkoren i fokus. Boken betonar likheter och parallella drag mellan regioner och strävar efter att undvika ett eurocentriskt perspektiv. En samtidig världshistoria är kronologiskt uppbyggd. I varje del finns en översikt av perioden samt kapitel om områdena runt Medelhavet, Indiska oceanen, Stilla havet, Nordsjön, Östersjön och Atlanten. Varje del har också en personskildring, temaavsnitt och fördjupningskapitel som underlag för seminariediskussioner. Alla kapitel avslutas med förklaringar av nyckelbegrepp. Boken är illustrerad och har specialritade, instruktiva kartor. I denna andra upplaga har samtliga kapitel reviderats. Nyskrivna texter har tillkommit som behandlar: •  Antikens filosofi och politik •  Kleopatra •  Korstågen •  Renässans och upplysning •  Industriella revolutionen •  Första och andra världskriget Till boken finns en omfattande digital del med flera praktiska verktyg som hjälp i förberedelserna inför föreläsningar och tentamina. En samtidig världshistoria är främst avsedd för grundkurser i historia vid universitet och högskolor och ger studenterna en möjlighet att ta del av världens historia utifrån nya utgångspunkter.

Stäng

Boken har ett nytt, fräscht perspektiv på historia och historieskrivning, där läsaren får bekanta sig med nya synvinklar som ger aha-upplevelser och förståelse för historiska sammanhang.

Författare

 ;