Sverige
Privatperson Logga in
Svalan Språkträning

Svalan

Språkträning för nyanlända

Svalan Språkträning är ett läromedel för nyanlända i åldern 10 – 16 år som från första början integrerar de olika skolämnenas ord och begrepp i språkträningen. Det ger eleverna möjlighet att snabbare tillägna sig skolspråket och underlättar övergången till ordinarie undervisning.


Elevpaket

Svalan Språkträning elevpaket består av en elevbok och ett digitalt läromedel.

I elevboken finns skolans olika ämnen representerade i texturvalet. Relevanta ord och begrepp tränas i ett naturligt sammanhang i en blandning av skönlitterära texter och sakprosa inom olika genrer.

I det digitala läromedlet kan eleverna lyssna på alla texter och få hjälp med uttal och prosodi. Dessutom finns det interaktiva övningar för ytterligare träning av ord och begrepp.

 

Lärarpaket

Lärarhandledningen ger dig som lärare stöd och tips i din undervisning. Man behöver inte ha utbildning i svenska eller svenska som andraspråk för att förstå och ha nytta av handledningen.

Till varje lärarhandledning medföljer digitala resurser som bland annat innehåller elevboken i digital form, med övningar och alla texter inlästa. Där finns även facit och diktamensövningar till elev­boken samt skrivmallar till de olika texttyperna.

Anette Jelvemark Nordqvist

Intervju

Anette Jelvemark Nordqvist

Vill du arbeta med diktamen i din undervisning? Anette Jelvemark Nordqvist, författare och användare av Svalan Språkträning berättar om hur man kan använda diktamen i undervisningen.

Petra Andersson

Intervju

Petra Andersson

Petra Andersson, författare och användare av Svalan Språkträning berättar om läromedlet.

Liza Greczanik

Intervju

Liza Greczanik

Liza Greczanik berättar om hur hon har använt Svalan Språkträning i språkvalsundervisningen.

Svalan Språkträning 1

Svalan Språkträning 2

Svalan Språkträning 3

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer