Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Petra Andersson, en av författarna till Svalan Språkträning berättar om läromedlet

 

Svalan Språkträning är ett läromedel för nyanlända. Jag använder det i min undervisning. På vår skola har flertalet elever svenska som sitt andraspråk men det gör dem verkligen inte till en homogen grupp. Vissa har gått hela sin skolgång i Sverige men talar sitt modersmål hemma. Andra kom till Sverige alldeles nyligen. Och bland dessa har en del skolbakgrund och andra inte. Det är en utmaning att undervisa dessa barn så att alla håller sig så mycket som möjligt i den proximala utvecklingszonen.

När en elev skrev en text om sitt hemlands flagga på fem meningar och sedan läste upp den med lysande ögon är ett av mina bästa minnen från förra läsåret.

För mig är det en stor hjälp med ett läromedel som eleverna kan arbeta med självständigt när det behövs. Varje kapitel i Svalan har samma upplägg och vi behöver inte lägga mycket tid på att de ska förstå instruktioner. Det digitala läromedlet används flitigt av eleverna. De tränar orden många gånger och lyssnar på texten. Och det är en glädje att se när de klarar den korta skrivuppgiften i slutet av kapitlet. När en elev skrev en text om sitt hemlands flagga på fem meningar och sedan läste upp den med lysande ögon är ett av mina bästa minnen från förra läsåret.

Jag är svensklärare så jag kan tänka mig att arbeta med alla möjliga sorters texter. Men det klart att det är bra för eleverna att de här böckerna fokuserar på skolans ämnen med viktiga begrepp och ord. Då blir det ju lättare för mina elever i andra ämnen. Kanske är det skälet till att de aldrig klagar på att arbeta med Svalan.

Läs mer om serien Svalan Språkträning