Sverige
Privatperson Logga in
Simsalabim 1-3

Simsalabim 1-3

Språkutveckling med utgångspunkt i litteraturen

Simsalabim för åk 1-3 är ett komplett basläromedel i svenska där litteraturen är ingången till dina elevers språkutveckling. Moderna skönlitterära texter, såväl som klassiker ger läsupplevelser som skapar nyfikenhet och motivation att arbeta vidare med språket. Hela språket finns med - läsa, skriva, tala och lyssna - allt samlat i ett elevpaket.


Digitalt läromedel och bok i smarta paket

Elevpaketen till Simsalabim ger dina elever de bästa förutsättningarna för ett varierat lärande. Dina elever kan använda både penna och surfplatta i undervisningen. Paketets delar samverkar och eleven kan använda rätt verktyg till respektive moment. Med elevpaketet får dina elever allt de behöver för att lyckas med sin språkutveckling.

Elevpaket för åk 1 och 2 innehåller:
 • Grundbok - en praktisk allt-i-ett bok som innehåller både texter och uppgifter
 • Lästräna - lästräning kopplad till grundbokens innehåll med olika typer av texter
 • Digitalt läromedel - båda böckerna i digital form med inlästa texter, textföljning samt interaktiva övningar

Provläs Simsalabim 1

Provläs Simsalabim 2

 

Elevpaket för åk 3 innehåller:
 • Grundbok - en grundbok med utdrag ur skönlitterära böcker
 • Arbetsbok - övningar som utvecklar och kompletterar grundbokens texter
 • Digitalt läromedel - grundboken i digital form med inlästa texter, textföljning samt interaktiva övningar

Provläs Simsalabim 3

Simsalabim bygger på skönlitteratur och på glädjen i att kunna läsa, skriva och samtala om sina tankar. I läromedlet ingår läsläxor och övningar på olika nivåer som eleverna kan arbeta med varje vecka. Till varje moment finns tydliga kunskapskrav för att eleverna redan från årskurs 1 ska bli medvetna om vad de förväntas lära sig.

Tre snabba frågor till Lillemor Pollack

Lärare på Lerlyckeskolan i Göteborg, författare till Simsalabim samt vinnare av 2018 års Lärkanpris tillsammans med Eva Ingelsten.

Läs mer
Porträtt Lillemor Pollack

Lärarpaket

Simsalabims lärarpaket är fullmatat med allt du behöver i form av inspiration och konkreta verktyg för att underlätta ditt arbete. Lärarpaketet består av en tryckt lärarhandledning som inspirerar och ger förslag på hur du kan lägga upp ditt arbete samt de digitala resurserna med flera redskap att använda direkt i klassrummet. Du har även tillgång till elevernas digitala läromedel så att du enkelt kan visa elevernas övningar i den gemensamma undervisningen.

 

I Simsalabims lärarpaket får du bland annat:
 • inspiration och förslag på lektionsupplägg
 • en tydlig presentation av elevpaketets arbetsgång
 • förberedda genomgångar till den gemensamma undervisningen
 • konkreta tips på hur eleverna kan arbeta vidare inom olika arbetsområden
 • kopieringsunderlag med läs- och skrivuppgifter
 • kopierbara bedömningsstöd
Centralt innehåll i Simsalabim 1-3

Centralt innehåll

Det centrala innehållet finns sammanställt i en matris tillsammans med kunskapskraven. Som stöd för bedömning avslutas alla kapitel med en bedömningsmatris med möjlighet att göra anteckningar för varje elev.

Simsalabim 1 förberedd genomgång

Förberedda genomgångar

Arbeta gemensamt med bilder och texter i de förberedda genomgångarna. Med hjälp av ritverktyget kan du och eleverna ringa in ord och meningar i texten.

Simsalabim 1 elevbok digitalt

Elevens digitala läromedel

När du aktiverar de digitala resurserna i din lärarhandledning får du samtidigt tillgång till elevboken digitalt. Visa en övning från elevboken och låt sedan eleverna arbeta vidare i sin egen takt.

Åk 1

Åk 2

Åk 3

Läs mer om serien Simsalabim 4-6

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer