Privatperson Logga in
Läromedel matematik Favorit matematik 7-9 högstadiet grundskolan matteböcker

Favorit matematik 7-9

Tydlig, beprövad och strukturerad

Favorit matematik 7–9 är ett heltäckande läromedel där alla elever får det stöd och den stimulans de behöver. Genom att introducera och befästa matematiken på ett grundligt och strukturerat sätt, i många små steg, får alla elever möjlighet att nå sin fulla potential. Favorit matematik för högstadiet innehåller varierat material och många digitala resurser med bland annat 280 filmer per årskurs, självrättande övningar och programmering. Favorit matematik 7–9 bygger på den beprövade, finska matematikserien Pii och är bearbetad för den svenska läroplanen.


Beprövat finskt koncept

I Favorit matematik 7–9 presenteras innehållet i små steg. Varje lektion förklarar ett eller flera moment utförligt och följer upp med tydliga exempel. Eleverna arbetar samtidigt med samma matematiska innehåll, men med uppgifter på egen nivå inom lektionens ram. Att hålla alla elever samlade är väl beprövat och har visat på goda resultat i matematik.

Tydligt vad som krävs

Alla uppgifter i boken och på kapitelproven är märkta med nivå och förmåga. På så vis blir det tydligt för eleverna vilken nivå de jobbar på för att kunna realistiska mål och utmana sig själva. Det finns dessutom repetitionsuppgifter till varje lektion. Dessa uppgifter finns även i det digitala läromedlet som självrättande övningar

Uppföljare till succén för F–6

Precis som i Favorit matematik F–6 läggs grunden omsorgsfullt med en genomtänkt progression. Eftersom matematiken förklaras grundligt passar Favorit matematik 7–9 även elever som inte arbetat med serien på mellanstadiet.

Digitalt läromedel och bok i smart paket

I Favorit matematik 7–9 får eleverna stöd och verktyg för att lyckas. Elevpaketet består av digitalt läromedel och tryckt elevbok och erbjuder ett varierat material med många digitala resurser. Bland annat finns här 280 filmer per årskurs, självrättande övningar till varje lektion samt programmering. Programmeringsuppgifterna är tydligt kopplade till det centrala innehållet. Eleverna kan programmera både i JavaScript och i Python. I elevboken finns även instruktioner och uppgifter i GeoGebra.

Provläs Favorit matematik 8

Elevpaket

Digitalt läromedel och bok i smarta paket

I Favorit matematik 7–9 får eleverna stöd och verktyg för att lyckas. Elevpaketet består av digitalt läromedel och tryckt bok vilket ger ett varierat material och digitala resurser. I det digitala läromedlet finns en interaktiv version av boken, inläst med textföljning, genomgångsfilmer med lärare och exempel från boken, självrättande repetitionsuppgifter, programmering och mycket mer. Elevboken presenterar matematiken tydligt och i små steg i form av lektioner. Varje lektion avslutas med repetitionsuppgifter och sammanfattning av moment och begrepp. 

Lärarpaket

Mycket stöd för din planering

Favorit matematiks lärarpaket ger dig som lärare de verktyg, den information och det extramaterial som krävs för lektioner där du ger alla elever chansen att lyckas. Lärarpaketet består av en tryckt lärarbok, tryckt kopieringsunderlag, prov samt digitala resurser. Digitalt finns hela boken i interaktiv form, komplett med lektionskommentarer, förberedda genomgångar, Geogebra-simuleringar, kopieringsunderlag, instruktioner samt kapitelprov i två versioner med tillhörande facit. Det finns även filmade genomgångar som både du och eleverna har tillgång till. I det digitala klassrummet finns förberedda formativa frågor som eleven kan besvara i slutet av varje lektion.

"Möter eleverna på individnivå"

Tre snabba frågor till Jens Sikström, förstelärare och matematiklärare på Fryxellska skolan i Västerås. 

Läs mer

Åk 7 - Elevpaket och lärarpaket

Åk 8 - Elevpaket och lärarpaket

Åk 9 - Elevpaket och lärarpaket

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer