Sverige
Privatperson Logga in
Läromedel matematik Favorit matematik 7-9 högstadiet grundskolan matteböcker

Favorit matematik 7-9

en finsk framgångsmetod, anpassad för svenska klassrum

Favorit matematik 7­­–9 är en svensk anpassning av den beprövande, finska matematikserien Pii och bygger bland annat på fyra centrala delar: mer lärarledd klassrumsundervisning, tydlig struktur, nivåanpassade uppgifter och ett gediget lärarstöd.


Nyhet! Från höstterminen 2021 blir det ännu lättare att nivåanpassa. Bas Favorit matematik har samma lektionsinnehåll men innehåller färre svåra uppgifter. Framför allt finns det möjlighet att skriva direkt i boken, vilket gör det ännu enklare att fokusera på matematiken.

Beprövat finskt koncept

I Favorit matematik 7–9 presenteras innehållet i små steg. Varje lektion förklarar ett eller flera moment utförligt och följer upp med tydliga exempel. Eleverna arbetar samtidigt med samma matematiska innehåll, men med uppgifter på egen nivå inom lektionens ram. Att hålla alla elever samlade är väl beprövat och har visat på goda resultat i matematik.

Tydligt vad som krävs

Alla uppgifter i boken och på kapitelproven är märkta med nivå och förmåga. På så vis blir det tydligt för eleverna vilken nivå de jobbar på för att kunna realistiska mål och utmana sig själva. Det finns dessutom repetitionsuppgifter till varje lektion. Dessa uppgifter finns även i det digitala läromedlet som självrättande övningar

Uppföljare till succén för F–6

Precis som i Favorit matematik F–6 läggs grunden omsorgsfullt med en genomtänkt progression. Eftersom matematiken förklaras grundligt passar Favorit matematik 7–9 även elever som inte arbetat med serien på mellanstadiet.

Provläs Favorit matematik 8

Elev

Digitalt läromedel och bok i smart paket

I Favorit matematik 7–9 får eleverna stöd och verktyg för att lyckas. Elevpaketet består av digitalt läromedel och tryckt bok vilket ger ett varierat material och digitala resurser. I det digitala läromedlet finns en interaktiv version av boken, inläst med textföljning, genomgångsfilmer med lärare och exempel från boken, självrättande repetitionsuppgifter, programmering och mycket mer. Eleverna kan programmera både i JavaScript och i Python. I elevboken finns även instruktioner och uppgifter i GeoGebra.

Elevboken presenterar matematiken tydligt och i små steg i form av lektioner. Varje lektion avslutas med repetitionsuppgifter och sammanfattning av moment och begrepp.

Lärare

Mycket stöd för din planering

Favorit matematiks lärarpaket ger dig som lärare de verktyg, den information och det extramaterial som krävs för lektioner där du ger alla elever chansen att lyckas.

Lärarboken har samma innehåll som elevboken, komplett med facit och fullständiga lösningar till A-uppgifterna. Digitalt finns hela boken i interaktiv form, komplett med lektionskommentarer, förberedda genomgångar, Geogebra-simuleringar, kopieringsunderlag, instruktioner samt kapitelprov i två versioner med tillhörande facit. Det finns även filmade genomgångar som både du och eleverna har tillgång till. I det digitala klassrummet finns förberedda formativa frågor som eleven kan besvara i slutet av varje lektion.

Lärarpaketet består av en tryckt lärarbok, tryckt kopieringsunderlag, prov samt digitala resurser.

Är det roligare att räkna på finska?

Favorit matematik 7–9 är en svensk anpassning av den beprövande, finska matematikserien Pii och bygger bland annat på fyra centrala delar: mer lärarledd klassrumsundervisning, tydlig struktur, nivåanpassade uppgifter och ett gediget lärarstöd.

Tre snabba frågor

"Möter eleverna på individnivå"

Kort intervju med Jens Sikström, förstelärare och matematiklärare på Fryxellska skolan i Västerås. 

Elevpaket

Digitalt läromedel och bok i smarta paket

I Favorit matematik 7–9 får eleverna stöd och verktyg för att lyckas. Elevpaketet består av digitalt läromedel och tryckt bok vilket ger ett varierat material och digitala resurser. I det digitala läromedlet finns en interaktiv version av boken, inläst med textföljning, genomgångsfilmer med lärare och exempel från boken, självrättande repetitionsuppgifter, programmering och mycket mer. Eleverna kan programmera både i JavaScript och i Python. I elevboken finns även instruktioner och uppgifter i GeoGebra.

Elevboken presenterar matematiken tydligt och i små steg i form av lektioner. Varje lektion avslutas med repetitionsuppgifter och sammanfattning av moment och begrepp. 

Lärarpaket

Mycket stöd för din planering

Favorit matematiks lärarpaket ger dig som lärare de verktyg, den information och det extramaterial som krävs för lektioner där du ger alla elever chansen att lyckas. 

Digitalt finns hela boken i interaktiv form, komplett med lektionskommentarer, förberedda genomgångar, Geogebra-simuleringar, kopieringsunderlag, instruktioner samt kapitelprov i två versioner med tillhörande facit. Det finns även filmade genomgångar som både du och eleverna har tillgång till. I det digitala klassrummet finns förberedda formativa frågor som eleven kan besvara i slutet av varje lektion.

Lärarpaketet består av en tryckt lärarbok, tryckt kopieringsunderlag, prov samt digitala resurser.

Åk 7 - Elevpaket och lärarpaket

Åk 8 - Elevpaket och lärarpaket

Åk 9 - Elevpaket och lärarpaket

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer