Sverige
Privatperson Logga in
läromedel favorit matematik 1-3 matteböcker lågstadiet

Favorit matematik 1-3

Sveriges populäraste läromedel i matematik!

Favorit matematik är Sveriges mest använda basläromedel i matematik med bevisat goda resultat. Favorit matematik kommer ursprungligen från Finland och har anpassats till den svenska läroplanen av en stor författargrupp med olika kompetenser.


Det här är Favorit matematik

  • Beprövad med goda resultat

  • Uppdateras efter läroplanen

  • Eleverna arbetar tillsammans men ändå individualiserat

  • Nu med Tomoyo, ett helt nytt sätt att träna matte!

Den tydliga strukturen och elevernas goda resultat är två viktiga faktorer till varför lärare år efter år väljer Favorit matematik till sina klasser. Läromedlets unika fyrsidessystem håller klassen samlad kring ett gemensamt matematiskt moment. Eleverna får samtidigt möjlighet till olika uppgifter för att stimulera och utmana deras matematiska utveckling.

Titta på Favorit matematiks struktur

Goda resultat – för alla!

Vill du kunna erbjuda vissa elever eller kanske hela din klass ytterligare utmaningar? Välj då grundboken Mera Favorit matematik. Det är samma lektionsinnehåll som i Favorit matematik men utmaningarna ökar i svårighet. Du som lärare har samma lärarhandledning och går igenom lektionens innehåll gemensamt med hela klassen. Eleverna arbetar sedan vidare på sin nivå.

Exempel på likheter och skillnader i Favorit matematik och Mera Favorit matematik

Innehållet i Favorit matematiks läromedel för lågstadiet är av hög kvalitet där eleverna får lära sig att använda ett matematiskt språk. Viktiga regler och räknelagar presenteras enkelt och tydligt.

 

Nyhet! Lärarpaket för extra hjälp

Det mest underbara med att vara lärare är att se när barnen lyckas och när jag kan hjälpa dem framåt.

Elevpaket

Digitalt läromedel och bok i smarta paket

Favorit matematiks elevpaket ger dina elever de bästa förutsättningarna för ett varierat lärande då det kombinerar digitalt läromedel med tryckt bok. I det digitala läromedlet finns bland annat filmade genomgångar, digitala verktyg, den populära matteordlistan och självrättande TRÄNA-rutor och elevboken inläst. Här finns också programmering i visuell programmeringsmiljö. Elevboken är uppbyggd enligt det beprövade finska fyrsidessystemet. 

Till elevpaketen medföljer ett kuvert med laborativt material.

Lärarpaket

Frigör tid från din planering för att ge till eleverna

Favorit matematiks uppskattade lärarpaket innehåller allt du behöver i form av inspiration och konkreta verktyg för en kommunikativ matematikundervisning. Du som lärare får tillgång till många digitala och tryckta resurser som underlättar ditt arbete. Välj det som passar bäst för din klass! 

Lärarpaketet består av tryckt lärarhandledning, digitala resurser och tryckt facit. Paketet är giltigt för tre användare utan begränsning i tid. 

Tomoyo – ett nytt sätt att träna matte

Nu finns Tomoyo för dig med Favorit matematik. Ett spelifierat digitalt läromedel där eleverna räknar sig igenom ett spännande äventyr!

Läs mer

"Utmanar eleverna på deras nivå"

Tre snabba frågor till Ulrica Elisson Grane, lärare i mellanstadiet på Ullvi skola i Leksand som har använt läromedlet Favorit matematik i flera år. 

Läs mer

Prova Favorit matematik

Självklart får du prova läromedlet innan du bestämmer dig. Beställ ett kostnadsfritt provexemplar av någon av titlarna nedan och bekanta dig med innehållet i lugn och ro.

Beställ kostnadsfritt provexemplar

Överblicka din klass

Skapa digitalt klassrum

Öva digitalt

Kom igång med TRÄNA-rutorna

Digitala läromedel

Skapa konto och aktivera läromedel

Åk 1 - Elev

Åk 1 - Lärare

Åk 2 - Elev

Åk 2 - Lärare

Åk 3 - Elev

Åk 3 - Lärare

Favorit matematik utgående upplaga

För dig som redan arbetar i Favorit matematik idag och behöver komplettera med fler elevpaket av den utgående upplagan finns dessa fortfarande att beställa för komplettering. Kontakta din ordinarie återförsäljare eller Studentlitteraturs kundservice på kundservice@studentlitteratur.se eller 046-31 21 00.

Du kan fortsätta använda den lärarhandledning du redan har. Den digitala lärarhandledningen kompletteras med stöd för undervisning i de reviderade elevpaketen.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer