Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Uppgifter för inspirerande och självständiga studier

Det är inte givet att man som ny student på en kurs i nationalekonomi har grundläggande matematik färskt i minnet. Och även om man har en fallenhet för siffror, krävs det kanske att man får en djupare förståelse för hur matematiken tillämpas inom mikroekonomi. För sex år sedan gavs Matematik och övningar för mikroekonomi ut för första gången, och nu kommer det verk som introducerat hundratals studenter för nationalekonomi ut i en ny upplaga.
Vad är, enligt er, viktigast att tänka på när man formulerar övningsuppgifter i mikroekonomi?

Vi försöker tänka på att de första uppgifterna ska vara lätta för studenten så att de får en bra känsla och kommer in i tänket. Sen kan de ta sig an de svårare och lite mer kluriga uppgifterna. Vi tycker också att det är viktigt att uppgifterna är trevliga och intressanta på ett sätt som inspirerar att arbeta
med övningarna.

Vilka övningar hade ni velat ha när ni själva var studenter?

Vi hade velat ha en övningsbok på svenska och med fullständiga lösningar. Att se och förstå hur en uppgift löses från början till slut gör att man kan jobba mer självständigt och med stärkt självförtroende.

Ni har även skrivit boken Förstå nationalekonomi tillsammans. Hur kompletterar ni varandra som författarduo?

Vi har båda en bra förmåga att granska varandras texter. Det är nyttigt i vårt samarbete, vi kan alltid förbättra och utveckla den andras idéer.

Har ni fått någon minnesvärd reaktion på boken?

En lärare från ett universitet kontaktade oss och skrev att hennes studenter varit så nöjda med boken att hon ville framföra deras omdömen. Hon skickade alla studenternas kommentarer till oss. Det var roligt att få läsa!

Nyfiken på författarna?

Louise Holm är ekonomie doktor i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och universitetslektor vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. År 2009 belönades hon med Haga studentkårs pedagogiska pris och 2011 samt 2013 med Göta studentkårs pedagogiska pris. Osvaldo Salas är ekonomie doktor i nationalekonomi och docent vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. Han belönades 2005 med Ekonomihögskolans pedagogiska pris vid Växjö universitet.