Sverige
Privatperson Logga in

 

mattespel tomoyo färdighetsträning matematik

 

Tomoyo – ett nytt sätt att träna matte

Söker du ett roligt och lärorikt mattespel till din klass? För dig som använder Favorit matematik i åk 1–3 finns nu Tomoyo – ett spelifierat digitalt läromedel med fokus på färdighetsträning och repetition i matematik. Tomoyo finns i den digitala bokhyllan för dig som har aktiverat något av Favorit matematiks elevpaket för åk 1–3. Med motivationshöjande inslag från spelens värld ökar eleverna sina kunskaper inom grundläggande matematiska moment. Eleverna jobbar självgående och du som lärare kan följa deras arbete i din klassrumsvy.
Pssst! Till hösten 2021 kommer Tomoyo för åk 4–5. Med hjälp av tidsresor möter eleverna olika historiska personer samtidigt som de räknar matte på sin nivå.

Prova Tomoyo

Ett spelifierat läromedel

Tomoyo baseras på en fantasifull berättelse där eleverna möter olika figurer medan hen räknar. En central figur är Mentorn som leder in eleven till övningarna, ger feedback och hjälper till med förklaringar och strategier. Mentorn skickar iväg kattegojan Pim på olika äventyr och Pim behöver elevens hjälp att klara utmaningar som dyker upp i berättelsen. Elevernas motivation höjs när de samlar poäng, märken och olika saker till Pim. Spelinslagen i läromedlet belönar både elevens arbetsinsats och resultat.

Eleverna jobbar på sin nivå och i sin takt

De matematiska momenten är uppdelade i ett antal mål och varje elev får övningar utifrån sina förutsättningar. Beroende på hur eleven svarar fortsätter eleven att arbeta med övningar på samma, lättare eller svårare nivå, tills eleven klarat målet. Därefter går eleven vidare till nästa mål och arbetar vidare i sin egen takt. Eleven kommer dessutom regelbundet att repetera tidigare mål.

Du som lärare kan följa elevernas arbete genom att skapa ett klassrum för Tomoyo. I klassrummets översikt ser du vad eleverna arbetar med just nu och på vilken svårighetsnivå respektive elev räknar. 

Enkelt, intuitivt och med all text inläst

Den rena grafiken i Tomoyo bidrar till en enkel och intuitiv navigering med få distraktionsmoment. Texten finns inläst i både berättelsen och övningarna. Dessutom finns hjälp tillgänglig i direkt anslutning till övningarna, så filmer, tips och ordförklaringar. Matteorden känner både du och eleverna igen från Favorit matematik.

Komplement till Favorit matematik åk 1–3

Innehållet i Tomoyo följer den svenska kursplanen och fungerar som ett komplement till ditt basläromedel. I Tomoyo kan eleverna på ett lustfyllt sätt träna och repetera matematiska moment från i huvudsak områdena Taluppfattning och tals användning samt Algebra. 

Tomoyo för åk 4–5

Under hösten 2021 kommer Tomoyo även för åk 4–5. Håll utkik! Vi uppdaterar löpande med information.

Klicka här för att gå till vår Tomoyo FAQ

Kostnadsfri demo

Prova Tomoyo

Tomoyo är ett nytt sätt att träna matte där spelinslag höjer elevernas motivation. Med vår demo kan du som är lärare prova Tomoyo i 30 dagar helt kostnadsfritt. 

Direkt i elevens digitala bokhylla

När eleven aktiverar ett elevpaket ur Favorit matematik för åk 1–3 dyker Tomoyo automatiskt upp i elevens digitala bokhylla. Det är bara att klicka på ikonen och sätta igång. För dig som lärare ingår självklart lärarmaterial tillsammans med Favorit matematiks digitala lärarhandledning. I lärarmaterialet finns information om upplägg, innehåll och hur du kommer igång samt användbara tips. När du skapar ett klassrum för Tomoyo kan du se vilka elever som är aktiva samt vilket mål och vilken svårighetsnivå de befinner sig på. Du kan även se hur det har gått för eleverna i målen de avslutat.

Succé när elever testade Tomoyo

Det är enkelt och smidigt att komma igång.

Eleverna blir snabbt självgående och tycker det är roligt.

Bra komplement till matteboken eftersom det varken krävs förberedelse eller efterarbete.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer