Sverige
Privatperson Logga in

 

mattespel tomoyo färdighetsträning matematik

 

Tomoyo – ett nytt sätt att träna matte för åk 1–3

Söker du ett roligt och lärorikt mattespel till din klass? För dig som använder Favorit matematik finns nu Tomoyo – ett spelifierat digitalt läromedel med fokus på färdighetsträning och repetition i matematik. Tomoyo finns i den digitala bokhyllan för dig som har aktiverat något av Favorit matematiks elevpaket för åk 1–3. Med motivationshöjande inslag från spelens värld ökar eleverna sina kunskaper inom grundläggande matematiska moment. Eleverna jobbar självgående och du som lärare kan följa deras arbete i din klassrumsvy.
Prova Tomoyo
Ett spelifierat läromedel

Tomoyo baseras på en fantasifull berättelse där eleverna möter olika figurer medan hen räknar. En central figur är Mentorn som leder in eleven till övningarna, ger feedback och hjälper till med förklaringar och strategier. Mentorn skickar iväg kattegojan Pim på olika äventyr och Pim behöver elevens hjälp att klara utmaningar som dyker upp i berättelsen. Elevernas motivation höjs när de samlar poäng, märken och olika saker till Pim. Spelinslagen i läromedlet belönar både elevens arbetsinsats och resultat.

Eleverna jobbar på sin nivå och i sin takt

Varje matematiskt moment är uppdelat i ett antal mål som eleverna arbetar med. De börjar med innehållet i sin årskurs och avancerar sedan i sin egen takt. Systemet anpassar varje elevs progression och svårighetsnivå utifrån hur hen svarar. Eleverna kommer dessutom regelbundet att repetera tidigare mål. Arbetet med matematiska moment varvas med berättelsen och motiverande spelinslag för att göra färdighetsträningen lustfylld.

Du som lärare kan följa elevernas arbete genom att skapa ett klassrum för Tomoyo. I klassrummets översikt ser du vad eleverna arbetar med just nu och på vilken svårighetsnivå respektive elev räknar. 

Enkelt, intuitivt och med all text inläst

Den rena grafiken i Tomoyo bidrar till en enkel och intuitiv navigering med få distraktionsmoment. Texten finns inläst i både berättelsen och övningarna. Till varje övning finns det tillgång till hjälp i form av ordförklaringar, strategiska tips och korta filmer med lösningsstrategier. Matteorden känner både du och eleverna igen från Favorit matematik

Komplement till Favorit matematik

Innehållet i Tomoyo följer den svenska kursplanen och fungerar som ett komplement till ditt basläromedel, där eleverna på ett lustfyllt sätt kan träna och repetera matematiska moment. I Tomoyo kan eleverna på ett lustfyllt sätt träna och repetera matematiska moment inom Taluppfattning och tals användning samt Algebra. För att stötta elevens individuella utveckling anpassar systemet svårighetsnivån utifrån hur eleverna svarar.

 

Klicka här för att gå till vår Tomoyo FAQ

Kostnadsfri demo

Prova Tomoyo

Tomoyo är ett nytt sätt att träna matte där spelinslag höjer elevernas motivation. Med vår demo kan du som är lärare prova Tomoyo i 30 dagar helt kostnadsfritt. 

Succé när elever testade Tomoyo

Det är enkelt och smidigt att komma igång.

Eleverna blir snabbt självgående och tycker det är roligt.

Bra komplement till matteboken eftersom det varken krävs förberedelse eller efterarbete.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer