Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Rik matematik 1–3

Med Rik matematik får samtal om matematiska idéer och begrepp ta plats och bidra till en djupare förståelse för matematiken. Läromedlet ger lärare stöd att planera, genomföra och utvärdera rik matematikundervisning. Undervisningen kännetecknas av aktiva elever och en aktiv lärare där begrepp, resonemang och problemlösning står i fokus.

Lärarhandledningen är navet i undervisningen

Med Rik matematik får du stöd att varje lektion bedriva en strukturerad undervisning där eleverna får resonera, lösa problem, diskutera, tänka och räkna matematik. För att genomföra detta har lärarhandledningen mer än 100 strukturerade lektionsförslag med tillhörande bildspel till varje lektion.

Alla kapitel inleds med en kort matematisk och didaktisk genomgång: Vad är det för matematik, vad vet vi från forskning om hur barn lär sig den och hur har vi därför lagt upp undervisningen? Till varje lektion finns sedan en tydlig uppställning med syfte, lektionsmål, matematiska begrepp m.m. Här finns även en föreslagen lektionsplanering med ungefärlig tidsåtgång. I slutet lyfts vanliga missuppfattningar och fel och du får tips på hur du kan stötta om du uppmärksammar dessa. Du får också förslag på hur du kan förenkla och ge utmaning vid behov. Många lektioner avslutas med en avslutslapp och nästan varje kapitel avslutas med en diagnos. Svaren matar du enkelt in i diagnosverktyget som visar en sammanställning på klass- och elevnivå.

Digitala resurser som underlättar undervisningen

Med det nya lärarpaketet får du enkel tillgång till de centrala bildspelen, men även avslutslappar, diagnoser, kopieringsunderlag, facit och filmer. Alla resurser du behöver för att genomföra din undervisning, helt enkelt! I den digitala delen har du dessutom tillgång till den digitala färdighetsträningen Tomoyo.


Lyssna när Andreas Ryve, en av författarna, berättar om Rik matematik

Åk 1

Åk 2

Åk 3

Läs mer om serien Rik matematik