Sverige
Privatperson Logga in
Magic! Moves för förskoleklass

Magic! Moves för förskoleklass

Låt engelskan sjungas in med hela kroppen! Ta hjälp av videos med crazy moves, härliga sånger och fantasifulla illustrationer i spännande teman.


Lära genom sånger

Elevboken är uppbyggd utifrån sånger. Varje kapitel inleds med en inspirationsbild som förstärker sångens innehåll och inlärningen. Till inspirationsbilden finns en hörövning där eleven ska lyssna och visa sin förståelse genom att rita, markera eller färglägga på inspirationsbilden.

Sångerna ligger också till grund för enkla övningar där eleven får jobba vidare med förståelsen. Genom att para ihop, rita, identifiera och skapa eget med ord och fraser ur sångerna, lär sig eleven engelska på ett lustfyllt sätt.

 

Elevpaket för förskoleklass

I det digitala läromedlet är inspirationsbilden klickbar och fungerar som en ljud- och bildordlista så att eleven kan utforska och lyssna på ljud, ord och fraser inom sångens tema.

I det digitala läromedlet kan eleven:

  • lyssna till och sjunga med i alla sånger
  • klicka på kapitlets inspirationsbild för att spela upp ljud, ord och fraser
  • arbeta med interaktiva övningar som utgår från ljud och bild
  • träna hörförståelse, både ord och fraser
  • förstärka kopplingen mellan hur ordbilden ser ut och hur den låter
  • klicka på bildordlistan för att se orden som TAKK tecken
Hör författaren berätta

Titta på filmen där författaren och rytmikpedagogen Alexandra Myllenberg visar och berättar om Magic! Moves.

Maria Stagnell

Tre snabba frågor

Maria Stagnell

Maria Stagnell är lärare i förskoleklass på Lackalänga skola. Hon har varit med och provat Magic! Moves under utvecklingen av läromedlet. 

Lärarpaket

I lärarpaketet får du många tips på hur du kan arbeta med sångerna och rörelserna samt fördjupa temat. Här förklaras även elevbokens övningar och du får tips på hur du kan fördjupa temat. Lärarpaketet är en tryckt bok med tre koder till den inspirerande digitala resursen.

I lärarens digitala resurs hittar du sång- och rörelsefilmer samt teckenspråkstolkade versioner av dessa filmer. Här finns det tryckta lärarmaterialet i digital form och med ett klick eller en sökning kan du få stöd och inspiration för din undervisning.

Här finns också varierade kopieringsunderlag och övningar, en omfattande bildbank att ladda ner, facit och förberedda genomgångar för projektor och tavla. Lärarpaketet ger automatiskt tillgång till elevens digitala läromedel som gör att du kan visa elevens övningar vid en genomgång.

Läs mer om serien Magic!

Provexemplaret till Magic! Moves ger dig tillgång till både elevpaket och lärarpaket.

Läs mer om provexemplaret

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer