Sverige
Privatperson Logga in
Sara Erebrandt

Tre snabba frågor till Sara Erebrandt

Lärare i svenska och författare till Träff på texten

Vad är du mest nöjd med i Träff på texten?

Jag är mest nöjd med att Träff på texten erbjuder elevexempel, en textbank med texter på tre nivåer och ett digitalt läromedel och digitala resurser med förberedda genomgångar, instruktionsfilmer och digitala övningar, men så klart också de förklarande popup-bilderna till texterna i elevboken. En helhet som både stöttar och underlättar för läraren samt utvecklar eleverna i sitt skrivande.

Nämn något i Träff på texten som du har saknat i andra läromedel.

Jag har saknat elevexempel, att eleverna skriver till verkliga mottagare och att eleverna får möjlighet att göra sina texter multimodala. I Träff på texten finns elevexempel på tre nivåer till varje texttyp. Dessa utvecklar elevernas förmåga att utveckla sitt skrivande och höjer deras motivation.

Vilka är fördelarna med lärarpaketet?

Den största fördelen med lärarpaketet är den tydliga och välstrukturerade lärarhandledningen. Läraren får stöttning till varje uppgift i elevboken och det finns också facit till uppgifterna. Den innehåller dessutom förslag på fler uppgifter att göra i samband med de olika momenten som tas upp och tips på elevaktiva arbetssätt. De förberedda genomgångarna och instruktionsfilmerna underlättar undervisningen och elevexempel med bedömningsstöd tydliggör texters kvalitet både för lärare och elever.

Läs mer om serien Träff på texten

Tre snabba frågor till

Kristina Lundgren

Förstelärare i svenska och författare till Träff på texten. 

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer