Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Porträtt av Kristina Lundgren

Tre snabba frågor till
Kristina Lundgren

Förstelärare i svenska och författare till Träff på texten

Vad är unikt med serien Träff på texten?

Jag tycker att Träff på texten är unik på flera sätt. De texter som eleverna skriver har ett tydligt syfte och verkliga mottagare, vilket är inspirerande och engagerande för eleverna. Jag måste också nämna textbanken som är en fantastisk resurs. Här har jag möjlighet att välja texter till eleverna efter läsförmåga.

Vilka är fördelarna med att arbeta både digitalt och med tryckt bok?

Det är en stor fördel att vi har tillgång till både digitalt och tryckt material. De kompletterar varandra och jag kan erbjuda eleverna det som passar dem bäst. Den digitala boken går att lyssna till och texterna har popup-bilder som hjälper eleverna att förstå innehållet. Dessutom har eleverna tillgång till filmer och digitala övningar. Den tryckta boken ger eleverna en bättre överblick över innehållet. De ser sin progression och att skriva för hand hjälper dem att minnas och processa det de lär sig.

Hur stöttar lärarpaketet läraren?

Strukturen och upplägget gör Träff på texten användarvänligt. Jag får stöttning genom hela arbetet eftersom lärarpaketet bland annat innehåller instruktionsfilmer, förberedda genomgångar och elevexempel. Lärarpaketets digitala resurser gör det möjligt för mig att visa och gå igenom tillsammans med eleverna. Dessutom ges förslag på hur jag kan undervisa elevaktivt.

Läs mer om serien Träff på texten