Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Språkdidaktik för sfi - att undervisa vuxna andraspråksinlärare

Skickas följande arbetsdag

Att lära sig ett nytt språk i vuxen ålder kräver hårt arbete och stor tidsmässig insats, i synnerhet om det gäller att utveckla en språknivå som håller för framtida yrkes- och samhällsliv. Den språkundervisning som inläraren möter i klassrummet är därför av avgörande betydelse: den måste vara engagerande, kännas meningsfull och bygga på vetenskaplig grund. I fokus för den här boken står språkdidaktiska frågor, som lyfter fram hur sfi-läraren genom sin undervisning kan stödja och stimulera de...

Läs mer

Att lära sig ett nytt språk i vuxen ålder kräver hårt arbete och stor tidsmässig insats, i synnerhet om det gäller att utveckla en språknivå som håller för framtida yrkes- och samhällsliv. Den språkundervisning som inläraren möter i klassrummet är därför av avgörande betydelse: den måste vara engagerande, kännas meningsfull och bygga på vetenskaplig grund. I fokus för den här boken står språkdidaktiska frågor, som lyfter fram hur sfi-läraren genom sin undervisning kan stödja och stimulera de vuxna elevernas andraspråksutveckling. Författarna tar avstamp i den specifika roll som sfi har i det svenska utbildningssystemet samt förklarar vad forskningen säger om sfi, vuxnas språklärande och flerspråkighet som resurs. De ger en mängd praktiska förslag på aktiviteter och organisationsformer - allt ifrån stimulerande samtalsövningar och utvecklande skrivuppgifter till råd om digital teknik som stöd i språklärandet. Främst riktar sig boken till dem som undervisar inom den kommunala vuxenutbildningen Svenska för invandrare, men den är också av intresse för andra lärare som söker nya arbetssätt och undervisningsmetoder.

Stäng

Språkdidaktik för sfi är väl genomarbetad och forskningsförankrad, inspirerande och metodisk, med förslag och exempel.

"Här är boken som varje sfi-lärare behöver. Med denna första bok om språkdidaktik för sfi fylls en lucka i vårt kompetensutvecklingsbibliotek. Befintlig litteratur på marknaden om allmän språkdidaktik och om vuxendidaktik är nu komplett med denna utgåva – i en skarpsynt redogörelse för och insikter om det att undervisa på sfi." Annsofie Engborg, chefredaktör, Sfi-läratidningen. Textpalatset AB, ur Lisetten 3/2020.

Information

ISBN:

9789144132884

Utgivningsår:

2020

Artikelnummer:

40356-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

168
 ;