Logga in

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Miljö, mat och hälsa

Ur ett hållbarhetsperspektiv
Skickas följande arbetsdag

Boken Miljö, mat och hälsa: Ur ett hållbarhetsperspektiv är en introduktion, som på ett tydligt sätt förklarar sammanhang och termer som förekommer inom området livsmedelsproduktion med dess naturförutsättningar och konsumtion. En av de stora utmaningar vi står inför är hur vi ska försörja jordens stora och ökande befolkning med näringsriktig mat och samtidigt behålla biologisk mångfald, utan att bidra till naturkatastrofer. Författaren ger många exempel på kunskaper som är grunden för hållba...

Boken Miljö, mat och hälsa: Ur ett hållbarhetsperspektiv är en introduktion, som på ett tydligt sätt förklarar sammanhang och termer som förekommer inom området livsmedelsproduktion med dess naturförutsättningar och konsumtion. En av de stora utmaningar vi står inför är hur vi ska försörja jordens stora och ökande befolkning med näringsriktig mat och samtidigt behålla biologisk mångfald, utan att bidra till naturkatastrofer. Författaren ger många exempel på kunskaper som är grunden för hållbara val. Till varje kapitel hör fördjupande frågor att fundera över och diskutera. Miljö, mat och hälsa vänder sig till studenter på grund- eller avancerad nivå samt yrkesverksamma inom nutrition, livsmedelsvetenskap, kostvetenskap samt gastronomi. Boken kan också läsas av alla med intresse för miljö, mat och hälsa.

Ett stort plus är de diskussionsfrågor som avslutar varje kapitel och de referenser som kan ge stöd i att fördjupa sig i ämnet. En intressant och angelägen bok.

Intervju med Ulla Rosander

Miljö, mat och hälsa är en efterfrågad bok på många högskoleutbildningar och vänder sig till studenter på grund- eller avancerad nivå samt yrkesverksamma inom nutrition, livsmedelsvetenskap, kostvetenskap samt gastronomi. Boken kan också läsas av alla med intresse för miljö, mat och hälsa. Vi har intervjuat författaren Ulla Rosander där hon berättar om hur idén till boken uppkom samt ger tips för en hållbar livsstil.

Läs intervjun

Information

Författare:
Ulla Rosander
Kapitelförfattare:
Kimmo Rumpunen
Illustratör:
Jonny Hallberg
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144159270
Utgivningsår:
2022
Artikelnummer:
44911-01
Upplaga:
Första
Sidantal:
320

Författare

Ulla Rosander

Ulla Rosander är dietist och har en fil.lic. i cell- och molekylärbiologi. Hon har varit verksam vid Högskolan Kristianstad där hon under många år ...

Kimmo Rumpunen

Kimmo Rumpunen, docent i trädgårdsvetenskap med inriktning växtförädling, Sveriges landsbruksuniversitet.

 ;