Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Yrkesutbildning

- mellan skola och arbetsliv

Skickas följande arbetsdag

Gymnasial yrkesutbildning utgör en viktig del av det svenska utbildningssystemet och har ett komplext samhälls- och utbildningsuppdrag. Arbetslivet och skolan kan ha skilda förväntningar och målsättningar som ibland är svårförenliga. Yrkesutbildningarna ska å ena sidan svara mot arbetsmarknadens behov av yrkeskunskaper och leda till arbete. De ska å andra sidan även ge en bred allmänutbildning för att främja ett livslångt lärande. Boken belyser balansakten mellan skola och arbetsliv: hur yrke...

Läs mer

Gymnasial yrkesutbildning utgör en viktig del av det svenska utbildningssystemet och har ett komplext samhälls- och utbildningsuppdrag. Arbetslivet och skolan kan ha skilda förväntningar och målsättningar som ibland är svårförenliga. Yrkesutbildningarna ska å ena sidan svara mot arbetsmarknadens behov av yrkeskunskaper och leda till arbete. De ska å andra sidan även ge en bred allmänutbildning för att främja ett livslångt lärande. Boken belyser balansakten mellan skola och arbetsliv: hur yrkeslärare, elever och handledare på arbetsplatser anpassar och balanserar de politiska kraven och det mångsidiga samhällsuppdraget på lokal nivå. Boken ger ett helhetsperspektiv på gymnasial yrkesutbildning och beskriver bland annat yrkeslärares och handledares pedagogiska och didaktiska utmaningar elevers strategier för lärande på arbetsplatsen behovet av samverkan mellan olika kategorier lärare för ämnesintegrerad och yrkesrelaterad undervisning yrkeslärares behov av kompetensutveckling i sitt yrkesämne. Boken bidrar till praktiknära kunskap om gymnasial yrkesutbildning och hur balansakten mellan utbildning och arbetsliv kan förstås och utvecklas. Den är skriven för blivande och redan aktiva yrkeslärare, men vänder sig också till rektorer och skolledare som har ansvar för att samverkan mellan skola och arbetsliv fungerar i yrkesutbildningen.

Stäng

Bidragens mångsidighet, den tydliga forskningsanknytningen och den teoretiska förankringen ger tillsammans en aktuell, allsidig och detaljerad bild av yrkesutbildningen. Samtidigt ges lärare och utbildningsplanerare en koncis, verklighetsnära och praktisk vägledning i den konkreta utformningen av undervisningen.

Information

Språk:

Svenska

ISBN:

9789144121413

Utgivningsår:

2018

Artikelnummer:

39709-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

224

Författare

 ;