Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Malin Valsö

Malin Valsö är legitimerad psykolog och både författare och föreläsare hos Studentlitteratur. Hon har skrivit Fysisk lärmiljö - optimera för trygghet, arbetsro och lärande och håller föreläsningar och utbildningar på samma ämne.

Varför valde du Studentlitteratur?

För att jag fick så fin kontakt med min förläggare Susanna Magnusson. En god samarbetsrelation är helt avgörande för mig när jag skriver boken, att det finns en bra dialog och ett engagemang hos förläggaren, redaktören och andra. Att skriva är ett ensamjobb, då blir det särskilt viktigt att både få dela framgångar och motgångar med någon och att få konstruktiv feedback.

Kan du berätta om skrivprocessen?

Jag skrev ungefär på halvtid under nästan ett halvår. Jag skrev på arbetstid, men det innebar att jag kunde ta betydligt färre uppdrag än jag annars skulle ha gjort. 

Vilket stöd har du fått under skrivandet?

Massor! Framför allt har jag tillsammans med min fantastiska förläggare Susanna kunnat bryta ner skrivprocessen och stämma av regelbundet, vilket gjort att jag känt att jag kommit framåt och kunnat hålla energin och lusten uppe. Vi har tänkt tillsammans både kring målgrupp, bokens struktur och layout, språket och mycket annat. 

Hur upplever du marknadsföringen av din titel?

Studentlitteratur har arbetat med utskick, konferenser och Bokmässan. Mycket har jag gjort själv genom mediakontakter.