Sverige
Privatperson Logga in

Traction

Engelska 5 och 6 för gymnasiet

Traction är en ny läromedelsserie i engelska för kurserna Engelska 5 och 6 på högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Traction Blue Engelska 5 vänder sig främst till de högskoleförberedande programmen. Traction Green Engelska 5 är framför allt tänkt för de yrkesförberedande programmen. Båda kan följas av Traction Blue Engelska 6. Traction White är ett läromedel som används inför Engelska 5 och som hjälper eleverna att komma ikapp med engelskan.


Vad utmärker Traction?

  • Tydligt och strukturerat läromedel
  • Samma uppbyggnad genom samtliga kapitel 
  • Rikligt med övningsmaterial som utvecklar elevernas läsförståelse, kommunikativa samt resonerande förmågor. 
  • Allt innehåll i läromedlet finns inspelat med autentiska röster. 
  • Avsnittet English Handbook ger eleverna råd och vägledning hur de själva ska utveckla sitt läsande, skrivande, talande och lyssnande. 

De flesta övningar i boken finns även i digital, självrättande form och som lärare väljer du om eleverna ska arbeta i boken eller i det digitala materialet.

Prova fritt i 6 månader

Beställ kostnadsfria provexemplar och prova de digitala läromedlen, som ingår i elevpaketen, fritt i hela 6 månader.

Nyfiken på Traction?

Välkommen att anmäla dig till ett kort, kostnadsfritt webbinarium där Johan Dahlström berättar om de nya läromedlen för Engelska 5 och visar allt som ingår i elevpaketen och lärarpaketen.

Digitalt läromedel och bok i smarta paket

För att skapa de bästa förutsättningarna för ett varierat lärande ingår både digitala läromedel och tryckta elevböcker i elevpaketen till Traction. Paketens delar samverkan så att eleven kan använda rätt verktyg till respektive moment. 

Elevbok

Elevboken innehåller en mängd olika texttyper, och eleverna möter dem i en fast ordning. Här finns artiklar, facktexter, skönlitteratur, dramatik och lyrik samt både kortare notiser och längre textstycken. I English Handbook får eleven vägledning i sitt eget språkutvecklande arbete och tränas i att skriva, tala och lyssna i olika formella och mindre formella sammanhang.

Digitalt läromedel

I det digitala läromedlet finns samtliga texter, övningar och resurssidor inlästa med autentiska röster. Eleverna får stöd av textföljningen på skärmen. De självrättande, interaktiva uppgifterna ger möjligheter till mängdträning på egen hand, då eleverna får
feedback och stöd. I det digitala läromedlet är det enkelt att söka på innehållet, och eleverna kan lägga in egna anteckningar och markera textstycken. Det digitala läromedlet fungerar på dator, surfplatta och i mobil.

Klicka på respektive titel här nedanför för att läsa mer. 

Traction Green

Traction Blue

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer