Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Team English 

– fantasyböcker som utgångspunkt för att lära engelska

Med en riktig fantasybok och motiverande kooperativa övningar läser och lär sig eleverna mer engelska tillsammans.

Lockande fantasyläsning

I Team English finns specialskrivna läseböcker inom fantasygenren. Författaren är Helena Dahlgren, känd för sina skönlitterära fantasy- och skräckböcker för ungdomar. Tanken är att locka till läsning genom att erbjuda en spännande handling och karaktärer som eleverna kan identifiera sig med. Precis som när eleverna tittar på olika avsnitt av en tv-serie ska de känna ett sug efter att läsa vidare och få veta hur det går för karaktärerna i nästa kapitel.  

Kooperativt lärande

Kooperativt lärande som metod är väl spridd i de svenska skolorna och har bevisats ha positiva effekter för såväl lärandet som motivation och inkludering.  

Team English genomsyras av kooperativt lärande och laginsatser. De flesta övningar i serien är upplagda så att eleverna får lära tillsammans och av varandra i par, grupp eller helklass. Allt extra underlag som behövs för de kooperativa övningarna ingår i lärarpaketet.

Pedagogisk flexibilitet

Med Team English kan du som lärare välja olika sätt att arbeta med läromedlet. Läsningen och arbetet med läseboken kan varvas med tematiskt arbete i Activity Book. Det är också möjligt att arbeta med den skönlitterära boken under en intensiv läsperiod så att eleverna får hänge sig åt fantasy-
berättelsens handling och sträckläsa den.  

Författarna bakom serien Team English

 

Helena Dahlgren är en populär författare som skapat läsintresse hos många unga med sina fantasyböcker och skräckberättelser. Helena gör författarbesök på skolor och har en nära kontakt med sina läsare. 

Peter Gröndal är mellanstadielärare, specialpedagog och läromedelsförfattare. Han har stor erfaren­het av att göra anpassningar av texter och övningar för olika nivåer och för elever med olika behov. 

Melissa Nilsson är en amerikansk lärare som undervisar sedan flera år på en internationell svensk skola. Melissa är en skicklig klassrumspedagog som brinner för att lära ut engelska.

Team English