Sverige
Privatperson Logga in

Kontext

Kontext är en läromedelsserie för Svenska och Svenska som andraspråk, utvecklad efter ämnesplanen i Gy11. Serien består av kombinerade text- och övningsböcker med en tydlig struktur, ett okonstlat språk och varierade och intresseväckande texter. I kapitlen varvas teoriframställningar med texter och övningar som tränar läsförståelse och reflektion.


I Kontext-serien ingår ett arbetshäfte, Kontext Svenska 1 språkhäfte med övningar, i vilket eleverna får möjlighet att träna och repetera ordförståelse och språkriktighet. Språkhäftet är ett förbrukningsmaterial som ingår vid köp av någon av Kontext-böckerna, men kan också köpas separat i 10-pack.

Kontext Svenska 1

Kontext - Svenska 1 är främst avsedd för elever som ska läsa Svenska 1, men fungerar utmärkt även för elever som ska fortsätt med Svenska 2.

Läs mer

Kontext programanpassade

För den som vill använda en programanpassad bok finns Kontext i ett flertal varianter, tydligt anpassade till respektive program. Bland annat så finns det för vård- och omsorgsprogrammet. 

Läs mer

Kontext Svenska som andraspråk

Kontext Svenska som andraspråk 1 täcker SVA 1 och Kontext Svenska som andraspråk 2–3 är en kombinerad text- och övningsbok avsedd för kurserna SVA 2 och SVA 3.

Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer