Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Språknormer och språkvärdering

Skickas följande arbetsdag

Alla har åsikter om språk, och det finns många bestämda uppfattningar om ”det korrekta språket”. Det är viktigt att värdera språk, men för att göra det måste man utförligt kunna beskriva, förklara och resonera om språk och ha väl underbyggda argument. Vad menas med rätt och fel? Hur avgörs vad som är rätt? Vad utmärker ett bra språk? Med den här boken vill författaren förmedla en saklig och konstruktiv syn på språket och förklara det som måste förstås innan man bedömer språk. Bland mycket ann...

Läs mer

Alla har åsikter om språk, och det finns många bestämda uppfattningar om ”det korrekta språket”. Det är viktigt att värdera språk, men för att göra det måste man utförligt kunna beskriva, förklara och resonera om språk och ha väl underbyggda argument. Vad menas med rätt och fel? Hur avgörs vad som är rätt? Vad utmärker ett bra språk? Med den här boken vill författaren förmedla en saklig och konstruktiv syn på språket och förklara det som måste förstås innan man bedömer språk. Bland mycket annat resonerar han om vad som menas med språkliga normer, hur de skapas, varför de varierar och förändras och varför människor reagerar både ofta och kraftigt på andra människors språkbruk. Med vilka argument kan något i språket försvaras eller motarbetas? Och vilken roll spelar språkpolitik och språkvård i ett land? Språknormer och språkvärdering är i första hand skriven som en lärobok för universitetsstuderande i svenska, t.ex. inom språkkonsultutbildning och lärarutbildning. Med kunskap i elementär grammatisk och fonetisk terminologi kan boken med fördel läsas av den intresserade allmänheten.

Stäng

Den passar utmärkt som kurslitteratur för blivande språkkonsulter och kommunikatörer. Det är en välskriven lärobok, men också en bok för den som verkligen vill förstå hur dagens språkvetare och språkvårdare tänker och resonerar. En bok om språkvård utifrån ett språkvetenskapligt perspektiv.

Information

Författare:

Per Lagerholm

ISBN:

9789144125763

Utgivningsår:

2016

Revisionsår:

2018

Artikelnummer:

38890-02

Upplaga:

Andra

Sidantal:

248
 ;