Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Flerspråkighet och digitala resurser i förskolan

Skickas följande arbetsdag

Barn har rätt att utveckla sitt modersmål såväl som det svenska språket. Men hur kan förskolan uppnå dessa mål om pedagogerna inte talar barnens språk? Digitala resurser kan vara ett viktigt hjälp­medel för att skapa just flerspråkiga aktiviteter. När barn får bidra i förskolans sociala samvaro, med alla sina språk, skapas också förutsättningar för ett demokratiskt arbetssätt där barnen blir aktiva deltagare. Med avstamp i olika forskningsprojekt beskriver författaren hur barns modersmål och...

Läs mer

Barn har rätt att utveckla sitt modersmål såväl som det svenska språket. Men hur kan förskolan uppnå dessa mål om pedagogerna inte talar barnens språk? Digitala resurser kan vara ett viktigt hjälp­medel för att skapa just flerspråkiga aktiviteter. När barn får bidra i förskolans sociala samvaro, med alla sina språk, skapas också förutsättningar för ett demokratiskt arbetssätt där barnen blir aktiva deltagare. Med avstamp i olika forskningsprojekt beskriver författaren hur barns modersmål och nationella minoritetsspråk kan inkluderas i förskolans vardag med hjälp av digitala resurser. I boken ges en mängd handfasta råd kring praktiska arbetssätt men också aktiviteter som kan genomföras i personalgruppen för att diskutera, utveckla och förändra verksamheten. Boken avslutas med en omfattande förteckning över olika digitala resurser som kan användas tillsammans med barnen. Här finns förslag för de fem nationella minoritets­språken samt för ytterligare 80 språk. Flerspråkighet och digitala resurser i förskolan vänder sig till förskollärare och pedagoger, i såväl grundutbildning som kompetensutveckling, som vill arbeta aktivt med barns flerspråkighet och delaktighet.

Stäng

Flerspråkighet och digitala resurser i förskolan fyller en lucka i den pedagogiska litteraturen och ger pedagogerna ytterligare en användbar verktygslåda till att arbeta med och utveckla barnets språk. I det sista kapitlet redovisas en grundlig och välstrukturerad förteckning över applikationer och andra digitala hjälpmedel.

Information

Författare:

Petra Petersen

ISBN:

9789144142395

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

43507-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

144
 ;